Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ 11 ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ


Με πρόσχημα και αξιοποιώντας την καπιταλιστική οικονομική κρίση, το κεφάλαιο και η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, συνεχίζουν με αυξανόμενη ένταση και κυνισμό, την επίθεση στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, με τη στήριξη της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Με ωμή κρατική βία, αστυνομική καταστολή, αυταρχισμό, συλλήψεις και δίκες, επιτάξεις και επιστρατεύσεις, προβοκάτσιες και συκοφαντίες, χτυπούν τις εργατικές –λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στη βάρβαρη πολιτική. Απεργάζονται την τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου και την επαναφορά στην εποχή Λάσκαρη και πρότερες σκοτεινές περιόδους.


Στην κατεύθυνση να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, αξιώνουν φθηνό εργατικό δυναμικό, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, να πληρώνουν όποτε και όσο θέλουν, να μην υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ 400 ΚΑΙ 500 €

Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με την εξαθλίωση. Η αιτία που γεννά και οξύνει τα προβλήματά τους είναι η ίδια. Είναι η απαίτηση για αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και η πολιτική και η εξουσία που την υπηρετούν.

Στον κλάδο μας, στο Ν. Βοιωτίας τα προβλήματα των εργαζομένων οξύνονται και η επίθεση της εργοδοσίας εντείνεται:

Η ΜΟΡΝΟΣ προχώρησε σε μειώσεις μισθών αφαιρώντας το επίδομα γάμου και καθυστερώντας τη μισθοδοσία. Η DASYC οφείλει δεδουλευμένα και απειλεί με απολύσεις και κλείσιμο του εργοστασίου, ενώ απέλυσε και εργαζόμενη που δε δέχτηκε να δουλέψει για 430 €. Η BASF έκλεισε τη μονάδα και μετέφερε σε άλλη χώρα την παραγωγή χημικών για κατασκευές. Στον ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ απέλυσαν συνδικαλιστή και αρνούνται να συζητήσουν για Σ.Σ.Ε. Οι «εργαζόμενοι» της PLEXAKO και του ΠΕΤΖΕΤΑΚΗ εκτός των όσων τους οφείλουν εξακολουθούν να περιμένουν τους « σωτήρες –επενδυτές ». Εκ περιτροπής εργασία έχουν επιβάλει η BERLING και η PIPELIFE.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας σε ανοικτή – μαζική συνεδρίαση, αποφάσισε τη συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ με την πρόταση πάλης του ΠΑΜΕ, για υπογραφή Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. υποχρεωτικής, ως βάση για την υπεράσπιση των κλαδικών Σ.Σ.Ε. και τη σύναψη νέων, με βάση τους μισθούς και όσα άλλα προβλέπουν οι κλαδικές Σ.Σ.Ε.

Ταυτόχρονα απαιτεί την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων με τους οποίους μειώθηκαν οι μισθοί ( 4046/12, Π.Υ.Σ. 6/2012, 4093/12) και κάθε άλλης διάταξης που περικόπτει μισθούς και μεροκάματα. Προχωράμε με κριτήριο τις ανάγκες μας. Απέναντί μας έχουμε τους βιομήχανους, το πολιτικό τους προσωπικό, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Έχουμε τη δύναμη να αντιτάξουμε την κοινωνική συμμαχία των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών αγροτών και των άλλων στρωμάτων που πλήττονται απ’ την πολιτική του κεφαλαίου, την ύπαρξη και δράση των μονοπωλίων. Σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής. Για άλλο δρόμο ανάπτυξης με επίκεντρο τον άνθρωπο και την ικανοποίηση των διευρυμένων κοινωνικών αναγκών.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ 11 ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο