Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Τρύπιοι…


Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ
Δεν μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος με 586 ευρώ… αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.
Φοβερή δήλωση έκανε ο «αχινός». Και ακολούθησε και εξίσου φοβερή δήλωση του άλλου βλάκα. Λες και η χώρα έχει ανάγκη από διαγωνισμό βλακείας και έχουν θέσει μόνιμη υποψηφιότητα για βραβείο. Έχετε νικήσει ρε. Δεν έχετε ανταγωνισμό. Καταλάβετε το.
Το τραγικό  της δήλωσης δεν είναι ότι δεν μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος με 586 ευρώ.
Το τραγικό είναι ότι πρέπει να ζήσει μια οικογένεια με 586 ευρώ. Και το τραγικότερο είναι ότι υπάρχουν οικογένειες χωρίς καν 1 ευρώ.
Αλλά δεν τους νοιάζει. Αν τους ένοιαζε δεν θα έλεγαν και το άλλο το  εξίσου τραγικό « Δεν  μειώνουμε περαιτέρω την αποζημίωση μας  επειδή έχουμε έξοδα».
Γιατί ρε βόδια; Εμείς δεν έχουμε έξοδα;
Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνουν αυτό τα ντουγάνια αλλά εμείς δεν έχουμε έσοδα. Και αν δεν έχεις έσοδα δεν κάνεις έξοδα. Και έξοδα να κάνεις είναι από τα προηγούμενα έσοδα ή από δανεικά ως έσοδα ή αν «σκοτώσεις» τα χρυσαφικά ή αν κλέψεις ή αν σου πέσει το Joker ή  το ΛΟΤΤΟ ή τα βρεις στο δρόμο.
Πάντως έσοδα γιοκ.  Αλλά τα έξοδα έχουν και μια άλλη μορφή που δυστυχώς τα έσοδα δεν έχουν…
Τρέχουν….
Δηλαδή τα έσοδα συνήθως είναι σταθερά αλλά κυρίως γνωστά. Τα έξοδα ποτέ. Πάντα τρέχουν προς την αντίθετη πλευρά. Αλλά σε κυκλική κίνηση. Οπότε αν δεν τα προλάβεις πριν κάνουν τον κύκλο έρχονται απότομα από πίσω σου και …αυτό δεν είναι καλό.
Μπορεί καμιά φορά να είναι λιγότερα αλλά αυτό συμβαίνει πχ αν  αρρωστήσεις. Οπότε αν αρρωστήσεις δεν πας πουθενά άρα δεν έχεις βενζίνες και τα παρατρεχάμενα πχ καφέδες, τσιγάρα κλπ. Αλλά και πάλι αυτό εξαρτάται γιατί αν δεν πας στη δουλειά χάνεις τα έσοδα. Πρέπει να αγοράσεις και  φάρμακα. Και άσχετα αν δεν ξοδέψεις βενζίνη τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου ή τα τέλη κυκλοφορίας συνεχίζουν να τρέχουν.
Ναι αλλά ο κόσμος δεν είναι ο Βέγγος να τρέχει όλη μέρα.
Και όταν σκέφτεστε για μας να σκέφτεστε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που σκέφτεστε και για σας. Δηλαδή κι εμείς θέλουμε δωρεάν αυτοκίνητο. Να μου πεις τώρα συνήθως οι πωλητές έχουν leasing αυτοκίνητο. Αλλά κι εσείς πωλητές δεν είστε;;;; Όλα τα ξεπουλάτε …
Αλλά κι εμείς πωλητές είμαστε. Πουλάμε τρέλα. Σας δίνουμε στα γκάλοπ ελπίδες βρε κουτά!!!
Ψιτ…. Εσείς…
Ναι εσείς…
Θέλω μια μέρα να βγείτε στην τηλεόραση και να πείτε την αλήθεια. Ότι δεν σας ενδιαφέρει αν θα αυτοκτονήσουν και θα πεθάνουν στη χώρα τόσοι όσοι χρειάζεται για να γίνουν σκλάβοι οι υπόλοιποι. Και το μόνο που σας νοιάζει είναι να σας δίνουν συγχαρητήρια τ’ αφεντικά σας.
Δεν θέλω να πείτε τι μπορούμε να κάνουμε με 586 ευρώ. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά τι μπορούμε να κάνουμε με 586 ευρώ. Εσείς δεν ξέρετε τι μπορείτε να πάθετε από εμάς που ζούμε με 586 …λιγότερα… ή καθόλου.
Αλλά θέλω εσείς μια φορά μόνο να πείτε την αλήθεια για το τι θέλετε. Μια φορά μόνο. Έτσι κι αλλοιώς πολιτικά έχετε τόσο μέλλον όσο διασωλημένος ετοιμοθάνατος 95χρονος σε γηροκομείο που πτώχευσε.  Αυτό το ξέρουν κι οι πασχαλίτσες.
Μια φορά.  Να ξέρω ρε ότι τουλάχιστον μια φορά δώσατε  πιο πολύ αξία σε ένα ολόκληρο λαό έστω και για  μια  στιγμή που είπατε την μαύρη αλήθεια για τη σιχασιά σας, παρά στις πούδρες και στα κραγιόν που σας φοράνε για να ξερνάτε στις κάμερες των φερεφώνων σας.
Μια φορά ρε…
Αλλά μη σας στεναχωρώ μέρα που είναι σήμερα…
και σήμερα  είναι η γιορτή του «έρωτα»…
Τρύπιοι…
ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο