Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Σύσκεψη Αρχηγών τη Δευτέρα. Σενάρια ανασχηματισμού


Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη τη Δευτέρα. Πιθανό να τεθεί το ζήτημα του ανασχηματισμού. Τι είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής

Νέα συνάντηση θα έχει στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.
Η σύσκεψη θα γίνει στη σκιά της άρνησης της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης όλα δείχνουν ότι η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που γίνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη, είναι πιθανό να τεθεί και ζήτημα ανασχηματισμού.
Στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα -η προηγούμενη είχε γίνει με φόντο τις απεργιακές κινητοποιήσεις- δεν αποκλείεται να τεθεί και ζήτημα ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, ο ανασχηματισμός δεν θα πραγματοποιηθεί πριν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (28 Φεβρουαρίου-3 Μαρτίου).
Υφυπουργός για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ ο Κυριάκος Βιρβιδάκης
Τον ορισμό αρμόδιου υφυπουργού για τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Νέος υφυπουργός ορκίζεται το Σάββατο ο Κυριάκος Βιρβιδάκης. Τον ορισμό υφυπουργού, που θα υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης, εισηγήθηκε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.
Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτεταμένα στη διαχείριση των κονδυλίων και επισήμανε ότι «τα χρήματα πρέπει να πάνε εκεί που θα πιάσουν τόπο, να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας και να μην υπάρξει κατακερματισμός σε μικρά έργα». Αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ανεργίας λέγοντας ότι «έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπισή της και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».
Σημείωσε πάντως ότι η πολιτική του μέχρι τώρα απέδωσε, ότι εξασφαλίστηκε η παραμονή της χώρας στο ευρώ και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης. Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του είπε ότι «θέλω να έλθετε να μου πείτε τα προβλήματά σας και ποιες λύσεις προτείνετε».
Για τον λόγο αυτόν ανακοίνωσε κύκλο συναντήσεων με τους υπουργούς του στο Μέγαρο Μαξίμου. Ξεκινά την Τετάρτη στις 10 πμ με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, στις 12 μμ με του υπουργείου Γεωργίας, στις 5 μμ του υπουργείου Περιβάλλοντος και στις 7 μμ του υπουργείου Υγείας. Την Πέμπτη στις 10 πμ θα δει την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και στη 1 μμ του υπουργείου Εργασίας. Την Παρασκευή στις 10 το πρωί του υπουργείου Εξωτερικών, στις 12 μμ του υπουργείου Εσωτερικών, στις 5 μμ του υπουργείου Δικαιοσύνης και στις 7 μμ του υπουργείου Παιδείας. Το Σάββατο στις 10 πμ θα δει την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, στις 12 μμ της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στις 2 μμ του υπουργείου Οικονομικών.



 “News247” 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο