Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Εξόφληση των χρεών στην εφορία σε 48 δόσεις



Δόθηκε εντολή να πληρώνουν οι πολίτες μικρά ποσά.

Την εντολή να πληρώνουν οι πολίτες σε όσες περισσότερες δόσεις γίνεται δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους εφόρους, από τους οποίους ζητά να εξαντλήσουν όλα τα όπλα που διαθέτουν για να διευκολύνουν τους φορολογούμενους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους και ζητούν να υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους.


Το υπουργείο σύμφωνα με την Ημερησία προχωρεί στη σύσταση αυτή προς τους εφόρους μέχρι να οριστικοποιηθεί η νέα ρύθμιση που σχεδιάζεται για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στις οικονομικές δυνατότητες του κάθε φορολογουμένου.
Στο οικονομικό επιτελείο ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι οι φορολογούμενοι περιμένοντας τη νέα ρύθμιση θα σταματήσουν να πληρώνουν τις οφειλές τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει κατακόρυφη πτώση στα φορολογικά έσοδα και να μεγαλώσει η «μαύρη τρύπα».
Για αυτό το λόγο ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης σε σύσκεψη που είχε την Τετάρτη με εφόρους μεγάλων ΔΟΥ της Αττικής, τους ζήτησε μέχρι να έρθει η νέα ρύθμιση να αντιμετωπίζουν πιο ελαστικά τις περιπτώσεις φορολογουμένων που θέλουν να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Τους συνέστησε να χορηγούν όσο τον δυνατόν περισσότερες δόσεις για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Ουσιαστικά, η οδηγία αυτή ανάβει «πράσινο φως» στις εφορίες να επιτρέπουν την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ακόμη και σε 26 ή και σε 48 μηνιαίες δόσεις.
Σήμερα, ο συνήθης αριθμός μηνιαίων δόσεων που χορηγούν οι έφοροι δεν ξεπερνά τις 15, ενώ πολύ σπάνια, σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι δόσεις μπορούν να φθάσουν μέχρι και τις 26.
Προτεραιότητα αποτελούν οι νέες οφειλές, που δημιουργήθηκαν το 2012 και θεωρείται ότι είναι πιο εύκολο να εισπραχθούν, ενώ οι έφοροι έχουν εντολή να μετακινήσουν προσωπικό από άλλα τμήματα, προκειμένου να ενισχύσουν τα τμήματα ελέγχου και τα δικαστικά τμήματα. Η νέα ρύθμιση δεν αναμένεται να είναι έτοιμη πριν από 1-2 μήνες, με την κυβέρνηση να επιδιώκει δυνατότητα αποπληρωμής σε έως 100 δόσεις και επιτόκιο που θα κυμαίνεται από 0,5-0,7%.

Newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο