Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Μόνα τους "παλεύουν" τα παιδιά του ΤΕΙ Χαλκίδας για να μην υποβαθμιστεί


Θα ήθελα να σας αναδείξω κ το δικό μας πρόβλημα του φλέγοντος Θέματος των ημερών σχέδιο "ΑΘΗΝΑ".
Στην Εύβοια υπάρχει το ΤΕΙ Χαλκίδας από το 1980 όπου είναι ένα από τα πιο μεγάλα ΤΕΙ της χώρας όσον αφορά τα τμήματά του και όσον αφορά τους σπουδαστές του.Το ΤΕΙ Χαλκίδας έχει ιδιόκτητο κτίριο με εστία ,εργαστήρια κλπ.


Η έδρα του είναι στη Χαλκίδα (Ψαχνά Ευβοίας) με περίπου 10.000 φοιτητές όπου έχει και ένα παράρτημα στη Θήβα με ένα νεοσύστατο τμήμα Διοίκηση Συστημάτων Εφοδιασμού με 200 σπουδαστές.

Στο σχέδιο θέλουν να μεταφέρουν περίπου 8000 φοιτητές (Λογιστική - Διοίκηση Επιχ/σεων- Ηλεκτρολογία )

- 5000 φοιτητές (Λογιστική - Διοίκηση Επιχειρήσεων) στη Θήβα όπου δεν υπάρχουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις κ υπάρχουν μόνο δύο αίθουσες όπου με το ζόρι χωράνε οι ήδη 200 φοιτητές και φυσικά δεν υπάρχει εστία.


Οι υπόλοιποι 3000 (Ηλεκτρολογία )θέλουν να πάνε στη Λαμία όπου αυτή τη στιγμή φοιτούν περίπου 1000 ηλεκτρολόγοι με ποσοστό εισαγωγής 98% κάτω απο την βάση αντίθετα με το ΤΕΙ Χαλκίδας όπου είμαστε 2οι σε όλη την Ελλάδα σε ποσοστό επιτυχίας εισαχθέντων!


Φυσικά για όλα αυτά υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία που το αποδεικνύουν.Το 80% των εισαχθέντων στο ΤΕΙ Χαλκίδας είναι από την Αθήνα και οι αντιδράσεις τους είναι τεράστιες διότι τους αναγκάζουν να πάνε στο άλλο άκρο της Στερεάς Ελλάδας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τόσο μακρινή απόσταση κ να κινδυνεύουν να χάσουν τις σπουδές τους επειδή δεν μπορούν να τις συνεχίσουν εκεί.

Συνοπτικά το "σχέδιο" τους είναι να αφανίσουν το ΤΕΙ Χαλκίδας ενισχύοντας την Θήβα όπου δεν υπάρχουν ούτε υποδομές παρά μόνο ένα τμήμα του ΤΕΙ Χαλκίδας και το ΤΕΙ Λαμίας όπου δεν συγκρίνεται εκπαιδευτικά το τμήμα της Ηλεκτρολογίας τους με το δικό μας!

Επίσης η Διοικήση Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Χαλκίδας βάσει του σχεδίου Αθηνά υποβαθμίζεται κ την μετονομάζουν Διοίκηση Συστημάτων Εφοδιασμού όπου δεν έχουν καμία σχέση αυτά τα δύο αντικείμενα και το κάνουν μόνο στο ΤΕΙ Χαλκίδας γιατί στο ΤΕΙ Αθηνών δεν το αγγίζουν καν και το μετονομάζουν Διοίκηση Επιχείρησεων , Οργανισμών και Συστημάτων!

Δηλαδή σε όλη την Ελλάδα υποβαθμίζουν μόνο το πτυχίο του ΤΕΙ Χαλκίδας!

Η Στερεά Ελλάδα έχει δύο ΤΕΙ , το ΤΕΙ Χαλκίδας και το ΤΕΙ Λαμίας!Γεωγραφικά η Χαλκίδα είναι στο κέντρο της Στερεάς Ελλάδας και πληθυσμιακά η πρωτεύουσα της Χαλκίδας υπερτερεί από την πόλη της Λαμίας. Αποφάσισαν λοιπόν τα δύο ΤΕΙ να τα συγχωνεύσουν, να το ονομάσουν ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και έδρα να έχει την Λαμία!

Έχει αντιδράσει όλος ο φοιτητόκοσμος της Χώρας και το μόνο ΤΕΙ που έδωσε συνέντευξη τύπου αμέσως μετά το σχέδιο Αθηνά είναι το ΤΕΙ Λαμίας όπου ευχαρίστησε τους πάντες γι αυτή την επιτυχία τους χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί τίποτα ακόμη!! Μόνο ονομαστικές ευχαριστίες δεν έδωσε! Προκλητικότατη αντίδραση και άδικη παντελώς!

Όλη η τοπική κοινωνία της κεντρικής Εύβοιας έχει αναπτυχθεί παράλληλα με το ΤΕΙ αυτά τα 30 χρόνια με υποδομές για να εξυπηρετούνται όλες αυτές οι χιλιάδες φοιτητών και πλήττονται άμεσα γιατί θα καταστραφούν οικονομικά!

Σε αυτό το σχέδιο φαίνεται ότι είναι ξεκάθαρα πολιτικό παιχνίδι όλο αυτό με τους τοπικούς παράγοντες και βουλευτές για να ενισχυθεί οικονομικά μόνο η περιοχή της Λαμίας και ότι δεν δίνουν καμία σημασία στο αναπτυξιακό εκπαιδευτικό "κομμάτι".

Το σχέδιο Αθηνά υποτίθεται έχει ως σκοπό το οικονομικό συμμάζεμα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και την ανάπτυξη της εκπαίδευσης και εκείνοι υποβαθμίζουν ΤΕΙ που είναι πρώτα στην εκπαίδευση και αναβαθμίζουν ΤΕΙ όπου 90% είναι εισαχθέντες κάτω απο την βάση!Καταλαβαίνετε με τι κριτήριο γίνονται όλα αυτά τα σχέδια;

Αναγνώστης

από O ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


ΘΗΒΑ GR


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο