Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Τα κοιτάσματα Πρίνου θα δώσουν έσοδα 220 εκατ. ευρώ εως το 2023


Δημόσια έσοδα της τάξης των 220 εκατ. ευρώ έως το 2023 θα αποφέρει η ομαλή συνέχιση της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων Πρίνου και Νότιας Καβάλας, όπως επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνεται η τροποποιητική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των αναδόχων ΚΑΒΑΛΑ OIL AE και ENERGEANOIL & GAS-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η περιβαλλοντική ασφάλεια εξασφαλίζεται, τόσο από την περιβαλλοντική νομοθεσία όσο και από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος και τις Επιτροπές Παρακολούθησης, που θα συγκροτηθούν στο υπουργείο.

Ο κ. Λιβιεράτος αναφέρθηκε και στην ΕΔΕΥ ΑΕ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων), η οποία υποκαθιστά την Εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ ως ειδικός αντισυμβαλλόμενος στην τροποποιούμενη σύμβαση, σημειώνοντας ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η σύνθεση του ΔΣ προκειμένου "να ξεκινήσει το έργο της νέας εποχής για τους υδρογονάνθρακες, αυτή η σπουδαία εταιρεία του Δημοσίου ".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο