Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Έρχονται καταθέσεις από την Κύπρο για… ασφάλεια


Πιέσεις από τους τραπεζικούς επιτρόπους δέχονται οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών για να ρίξουν τα επιτόκια καταθέσεων τους

Επιστροφή κεφαλαίων από την Κύπρο σημειώνεται ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση τα τελευταία 24ωρα. Συγκεκριμένα, πληροφορίες από τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα, το τελευταίο 3μηνο έχουν γυρίσει περί τα 2 με 3 δισ ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται το ποσό αυτό να διευρυνθεί περαιτέρω μέσα στα προσεχή 24ωρα.

Η ανησυχία για την επόμενη μέρα στην Κύπρο, μετά τις εκλογές και την τύχη της στην δημοσιονομική περιπέτεια που έχει μπλέξει, κάνει τους περισσότερους καταθέτες από την Ελλάδα εξαιρετικά προβληματισμένους, κι αυτός είναι ο λόγος που αποφασίζουν να επαναπατρίσουν τα λεφτά τους, σε μια προσπάθεια να τα… διασφαλίσουν.

Μπορεί να ακούγεται ειρωνικό, υπό την έννοια ότι μόλις πριν από έναν χρόνο τα λεφτά έφευγαν από τις ελληνικές τράπεζες με προορισμό την Κύπρο για μεγαλύτερη ασφάλεια, ωστόσο η περιγραφή αυτή είναι απολύτως σωστή και απηχεί την πραγματικότητα 100%. Τουλάχιστον σε αυτό ελπίζουν οι ελληνικές τράπεζες που περιμένουν αυτά τα λεφτά ως «μάννα εξ ουρανού» για να τονώσουν την ρευστότητα τους, η οποία κινείται πλέον σε πολύ οριακά επίπεδα.



Πηγή: voria.gr


 tsantiri.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο