Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ο ανασχηματισμός έρχεται



Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι θα είναι οι νέοι υπουργοί.

Οι συζητήσεις μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών, για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο παρά τις εκατέρωθεν διαψεύσεις.

Ο χρόνος του ανασχηματισμού τοποθετείται στα μέσα Μαρτίου με την ολοκλήρωση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και την απόφαση εκταμίευσης της επόμενης δόσης.
Στόχος είναι να επιχειρηθεί ένα νέο ξεκίνημα, να δοθεί η εικόνα μιας ''φυγής προς τα εμπρός''.
Ακλόνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι Γ. Στουρνάρας, Δ. Αβραμόπουλος, Ε. Στυλιανίδης, Κ. Αρβανιτόπουλος, Ν. Δένδιας, Α. Λυκουρέντζος και Ο. Κεφαλογιάννη.
Προς αποχώρηση από την κυβέρνηση φέρονται οι Π. Παναγιωτόπουλος, Α. Μανιτάκης, Ι. Βρούτσης, Α. Τσαυτάρης, Ε. Λιβιεράτος, Κ. Μουσουρούλης.

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αποχωρήσεις πολλών υφυπουργών, ακόμα και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αφού είναι γνωστό ότι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις και στη συνεργασία του κ. Στουρνάρα με τον κ. Μαυραγάνη ,στον οποίο καταλογίζει την υστέρηση στα έσοδα.
Ο Πρωθυπουργός σκέφτεται να προτείνει στην κ. Μπακογιάννη το υπερυπουργείο Ανάπτυξης και να μετακινήσει τον κ. Χατζηδάκη σε άλλο υπουργείο ή να τον ορίσει Επίτροπο, με τη λήξη της θητείας της κ. Δαμανάκη.
Ο κ. Σαμαράς θα αξιοποιήσει τον κ. Βορίδη, πιθανότατα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και τον Μ. Κεφαλογιάννη.
Άλλωστε το συνέδριο της Ν.Δ, τον Ιούνιο, θα κληθεί να εκλέξει νέο Γραμματέα, κάτι που σημαίνει ότι ο κ. Κεφαλογιάννης απαλλάσσεται από το ασυμβίβαστο.
Ταυτόχρονα θα αξιοποιήσει σε θέσεις υφυπουργών νέους βουλευτές, χωρίς κυβερνητικό παρελθόν.
Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος θα προτείνει τον κ. Μανιάτη , για τη θέση του Υπουργού Περιβάλλοντος, τον κ. Σαχινίδη ,ως Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα νέων βουλευτών όπως οι Ο. Κωνσταντινόπουλος, Σ. Κεδίκογλου, Κ. Τριαντάφυλλος.
Θέση διεκδικεί και η κ. Χριστοφιλοπούλου ενώ η τύχη του κ. Χρυσοχοϊδη θα κριθεί από την πολιτική του συμπεριφορά στο επικείμενο συνέδριο.
Με πολιτικά στελέχη θα συμμετάσχει και η ΔΗΜΑΡ. Ακούγεται το όνομα του κ. Χατζησωκράτη για το Υπουργείο Εργασίας και του κ. Πανούση που θα αντικαταστήσει τον κ. Ρουπακιώτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ενώ δεν πρέπει να αποκλείεται και η συμμετοχή της κ. Ρεπούση (στο Πολιτισμού) και της κ. Μάρκου.


Newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο