Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μέργος € 3.700,00 κι ο μούργος € 370,00


Τελικά αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι πως όταν το στομάχι είναι γεμάτο, τότε ο άνθρωπος τελεί υπό καθεστώς νωθρότητας και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός για να μην εκτίθεται με όσα δηλώνει ή πράττει.
stratisτου Στρατή Μαζίδη
Ο ΓΓ του ΥΠΟΙΚ κος Μέργος ανήκει στην κατηγορία των απρόσεκτων. Στο Κολωνάκι, τη Βούλα και τη Φιλοθέη δεν υπάρχει πείνα. Κάπου λοιπόν ανάμεσα στο κάπνισμα ενός Αβάνας ή μετά το φουαγκρά σκέφτηκε πως ο βασικός μισθός των € 586,00 ευρώ που για ένα νέο κάτω των 25 μεταφράζεται σε € 426,00 καθαρά (ή € 370,00 δίχως τα οδοιπορικά) αποτελεί υψηλότατη αμοιβή.
Έτσι είναι νεαρέ μου.

Τι σημασία έχει αν βγήκες από ΑΕΙ, κολλέγιο, μεταπτυχιακό, τεχνική σχολή, σχολείο ή την κοιλιά της μητέρας σου;
Έπρεπε να γεννηθείς Μέργος. Όμως μας βγήκες μούργος.
Ο κος Μέργος μόνο από το ΥΠΟΙΚ καθαρίζει € 3.700,00 το μήνα όπως διαβάζουμε στις ιστοσελίδες. Εσύ ΑΝ ποτέ βρεις δουλειά γιατί στα 22 και 23 σου θα σου ζητήσουν προϋπηρεσία, θα πάρεις το 1/10.
Γιατί; C’est la vie.
Ο κος Μέργος θέλει € 370,00 το Σαββατοκύριακο για την αναψυχή του ή για μια βραδιά σε ένα καλό και ακριβό restaurant όπου θα δροσίσει τα χείλη του με ακριβό γαλλικό κρασί και θα ταξιδέψει τον ουρανίσκο του με τις σπεσιαλιτέ του chef.
Την ίδια ώρα εσύ θα μετράς τα € 370,00 καμιά 20αρια φορές μπας και πολλαπλασιαστούν ή σκεπτόμενος πως θα καταφέρεις με τα χρήματα αυτά να πληρώσεις τους λογαριασμούς που έχουν σχηματίσει πυργάκι πάνω στο τραπέζι.
Έχει δίκιο ο κος Μέργος, € 370,00 είναι πολλά χρήματα για ένα νέο. Γιατί στην ουσία αυτό μας λέει όταν μια νέα μείωση θα συμπαρασύρει τα πάντα.
Του διαφεύγει όμως ένα πράγμα και που το έχουμε ξαναπεί αρκετές φορές. Ότι όσο και να μειώσει το μισθό, ο μούργος όταν οδηγηθεί στο έσχατο σημείο ανέχειας θα καταφέρει να αγοράσει ένα γιαταγάνι. Και τα κεφαλάκια κεφαλάκια όσων αμολάνε τέτοιες κοτσάνες δεν τα βλέπω καλά. Κι είναι κατηφόρα από την Ερμού ως το Μοναστηράκι…Freepen

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο