Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Οι Νέοι Αγρότες ενημερώνουν και στον Πολύγυρο


Την Κυριακή, 17 Φεβ 2013, στις 7μμ, στην αίθουσα της πρώην Νομαρχίας, στον Πολύγυρο η Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Νέων Αγροτών Χαλκιδικής προχωρά στην ενημέρωση των πιθανών ενδιαφερομένων για τις δυνατότητες και την δομή των Ενώσεων Νέων Αγροτών, με προσκεκλημένο εισηγητή τον Τεχνικό Σύμβουλο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ κ. Δημ. Μιχαηλίδη.
Γενικός σκοπός της Ένωσης Νέων Αγροτών Χαλκιδικής είναι η διεκδίκηση, προαγωγή και διασφάλιση των οικονομικών, κοινωνικών, επαγγελματικών και των εν γένει συμφερόντων των νέων αγροτών-μελών της, αλλά και όλων των αγροτών γενικότερα.

Ειδικότερα οι Νέοι Αγρότες εστιάζονται στην επιλογή του επιθυμητού αγροτικού επαγγέλματος, στην αναγνώριση και κοινωνική ένταξη, στην δημιουργία μιας νέας οικογένειας (επιλογή συντρόφου, κτίσιμο σπιτιού, τεκνοποίηση, μεγάλωμα παιδιών, σπουδές κλπ) και στην ενδυνάμωση της νέας αγροτικής εκμετάλλευσης με όρους βιωσιμότητας.
Ταυτόχρονα οι Νέοι Αγρότες ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για το μέλλον του αγροτικού κόσμου, καθόσον οι νεοεισερχόμενοι στο επάγγελμα νέοι αγρότες προβλέπεται ότι θα μείνουν στο επάγγελμα τα επόμενα 40-50 χρόνια, και θα ζούνε ταυτόχρονα μέσα στο ίδιο περιβάλλον.
Τα μέλη των Ενώσεων Νέων Αγροτών είναι αγρότες 19 έως 40 ετών, και για να μην αναστείλουν άλλα πιθανά ενδιαφέροντά τους, έχει προβλεφθεί στο νόμο 3147/2003 (άρθρο 20, που ρυθμίζει τα της οργάνωσης της θεσμικής Αγροτικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης των Νέων Αγροτών), ότι μπορούν να είναι ταυτόχρονα και μέλη όποιας άλλης Αγροτικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης, που υφίσταται εντός της περιφερειακής ενότητας όπου έχουν την αγροτική τους εκμετάλλευση.
Με τους νέους της Ελλάδος να ξεκινούν την επαγγελματική τους ζωή με ένα χρέος περίπου 260 δις Ευρώ, με το μελλοντικό τους περιβάλλον να καίγεται στα σημερινά τζάκια, χωρίς ευοίωνες προοπτικές από την ΚΓΠ για τους Νέους Αγρότες, με την Ελλάδα να περιμένει από τον αγροτικό τομέα να γίνει η «ατμομηχανή» ανάπτυξης της, χωρίς επαρκή εφαρμοσμένη αγροτική έρευνα, αναζητώντας την απαιτούμενη αγροτική επαγγελματική κατάρτιση, χωρίς θεσμική επαγγελματική υποστήριξη (Αγροτικά ή τοπικά Επιμελητήρια), οι Νέοι Αγρότες (19-40 ετών) πρέπει μέσω δικτύωσης, ανταλλαγής εμπειριών, αναζήτησης πληροφοριών, συναντήσεων, συζητήσεων, συλλογικών-συμμετοχικών αποφάσεων και τεκμηριωμένης παρεμβασης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων για το μέλλον τους, να βρουν τον δρόμο για την ζωή.
Την ομάδα πρωτοβουλίας αποτελούν τώρα στο ξεκίνημα οι: Καζάκης Π-6936708723 (Πρόεδρος), Γιαλαγκολίδης Π-6946688616, Μισαηλίδης Ε-6937123055, Πατέρας Α-6979003818, Τσιρίμπασης Ζ-6974197842 & Γαλανόπουλος Κ-6976468297, και περιμένουν όλους τους πιθανούς ενδιαφερόμενους την Κυριακή, 17 Φεβ 2013, στις 7μμ, στην αίθουσα της πρώην Νομαρχίας, στον Πολύγυρο.


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο