Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Περιοδεία Κώστα Μπακογιάννη σε Φωκίδα και Εύβοια

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Στερεά Ελλάδα, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, βρέθηκε χθες Πέμπτη 8 Μαΐου, στη Φωκίδα όπου συνοδευόμενος από τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ράμμο επισκέφθηκε την εταιρεία Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες, όπου συνομίλησε με τους εργαζομένους και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της μονάδας, την παραγωγή και το επενδυτικό πλάνο της επιχείρησης. Τόνισε δε ότι «οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι ένας δυναμικός κλάδος για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και οφείλουμε να τον στηρίξουμε εμπράκτως και θεσμικά».


Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα καταστήματα τις Ερατεινής όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε στο Λιδωρίκι όπου συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας. Εκεί ενημερώθηκε για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα υγείας  κυρίως λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς άκουσε με ενδιαφέρον τα ζητήματα που τέθηκαν και δήλωσε αλληλέγγυος στα προβλήματα, μιας και ο ίδιος, προερχόμενος από την μικρή και ορεινή Ευρυτανία, γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτές οι περιοχές.

Η επίσκεψή του στη Φωκίδα ολοκληρώθηκε στο Ευπάλιο, με τη συνάντηση κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής.

Πρώτος σταθμός της σημερινής περιοδείας του επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε στην Καρδιά της Ελλάδας» ήταν ο Ιερός Ναός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Προσκύνησε τα ιερά λείψανα και εν συνεχεία συνομίλησε με κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, Φάνη Σπανό,  κατευθύνθηκε στο Μαντούδι. Εκεί, τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του, Ανέστης Ψαρρός. Συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση στο Δημαρχείο με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τοπικούς και παραγωγικούς φορείς, οι οποίοι έθεσαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή, μεταξύ των οποίων το οδικό δίκτυο, το λιμάνι, το ναυπηγείο, τα μεταλλεία, οι ρητινοκαλλιέργειες, η υγεία και η ολοκλήρωση των εγγειοβελτιωτικών έργων που εκκρεμούν.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έθεσε ως αναγκαία συνθήκη για την επίλυση των προβλημάτων τη συνεννόηση, τη συνεργασία και το διάλογο και τόνισε για ακόμη μία φορά ότι ο συνδυασμός του είναι αυτός που ενώνει δυνάμεις και ανθρώπους πέρα και πάνω από κόμματα και χρώματα. Ζήτησε δε τη στενή συνεργασία με όλους τους φορείς, ώστε να δοθούν «πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα» της περιοχής, αποφεύγοντας τις προεκλογικές υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια, γιατί όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «εμείς ήρθαμε για να φτιάξουμε και όχι για να φτιαχτούμε». Από το Μαντούδι υποσχέθηκε σκληρή δουλειά και έθεσε ως προτεραιότητα τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, το ζήτημα του λιμανιού, τη στήριξη των ρητινοκαλλιεργητών και τα εγγειοβελτιωτικά έργα που βρίσκονται σε στασιμότητα.  Τέλος, επανέλαβε τη δέσμευσή του για την πραγματοποίηση, μία φορά το χρόνο, δημοτικού συμβουλίου, παρουσία του Περιφερειάρχη, προκειμένου να καταγράφει τα προβλήματα της κάθε περιοχής και να παρακολουθεί την εξέλιξη της επίλυσης τους.

Στη Λίμνη, συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο κ. Στεργίου, όπου συζήτησε τα προβλήματα αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, ενώ στην Αγία Άννα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον αντιδήμαρχο κ. Παπαντωνίου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους θεσμικών  και παραγωγικών φορέων, ενώ εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές τις ευρύτερης περιοχής, χαρακτήρισε αυτή τη γωνιά της Εύβοιας «Κρυμμένο Θησαυρό».

Επιστρέφοντας στο Προκόπι, επισκέφθηκε το Μουσείο Δάσους και συναντήθηκε με τους δασοπυροσβέστες της περιοχής, οι οποίο ζήτησαν τη στήριξη του υποψηφίου Περιφερειάρχη στην προβολή και ανάδειξη του μουσείου που θα συμβάλει στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Από την πλευρά του, ο Κώστας Μπακογιάννης πρότεινε να προτυποποιήσουν το μουσείο, προκειμένου ανάλογες προσπάθειες να βρουν εφαρμογή και σε άλλες περιοχές τις περιφέρειας.

Η επίσκεψή του Κώστα Μπακογιάννη στην Εύβοια ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση του με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας στη Χαλκίδα. Ο πρόεδρος κ. Μπακατσούλης έθεσε τα ζητήματα της άρδευσης και τις χρήσεις γης τα οποία απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της περιοχής. Επιβεβλημένη έκρινε δε την κατάρτιση αγροτικού κτηματολογίου, προκειμένου να καθορίζονται οι χρήσεις γης, ενώ ζήτησε τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης στον έλεγχο ποιότητας των αγροτικών προϊόντων που διατίθενται στην αγορά. Τέλος, τόνισε την ανάγκη ενός ενιαίου περιφερειακού προσανατολισμού για τις καλλιέργειες. Ο Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε τον πρωτογενή τομέα προμετωπίδα της ανάπτυξης για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αναφέροντας ότι στην Περιφέρεια θα διατεθούν 200 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την επόμενη πενταετία, κάλεσε την Ένωση να καταγράψει τις ανάγκες των αγροτών και να σχεδιάσουν από κοινού τον οδικό χάρτη της αγροτικής πολιτικής. Έκλεισε την τοποθέτησή του προτείνοντας τη σύσταση Σταθμών Αγροτικής Οικονομίας, με στόχο την επιμόρφωση και την υποστήριξη των νέων Αγροτών.

Ο Κώστας Μπακογιάνης θα βρίσκεται και την επόμενη εβδομάδα στην Εύβοια, ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις του στον μεγαλύτερο νομό της Στερεάς Ελλάδας.













Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο