Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ- ΔΕΣΜΕΥΣΗ & ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ- ΔΕΣΜΕΥΣΗ & ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη, μικτό κλιμάκιο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου της ΠΕ Βοιωτίας διενήργησε κατά τις βραδινές ώρες της 29-4-2014, εκτεταμένο έλεγχο βιομηχανικών μονάδων της περιοχής Σχηματαρίου – Οινοφύτων.

Κατά τον έλεγχο, που άρχισε μετά τις 21:30, διαπιστώθηκε, στην περιοχή Οινόης του Δήμου Τανάγρας, ότι βιομηχανία παραγωγής προϊόντων αρτοποιίας και νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, η οποία είχε σφραγισθεί στις 10-4-2014 για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, να έχει παραβιάσει τις σφραγίδες και  να λειτουργεί παράνομα, κατά τις νυχτερινές και μεταμεσονύκτιες ώρες.  Οι ελεγκτές της ΠΕ Βοιωτίας παρέμειναν στη περιοχή καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, για να αποτρέψουν τη διακίνηση των παράνομα παραχθέντων προϊόντων της επιχείρησης. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 30-4-2014, με τη συνδρομή Αστυνομικών του ΑΤ Σχηματαρίου, εμποδίστηκε η έξοδος φορτηγού της επιχείρησης που προσπάθησε να μεταφέρει τα παραχθέντα αρτοσκευάσματα και κατέστη δυνατή η είσοδος του μικτού κλιμάκιου σε αυτή, όπου επαναδιαπιστώθηκε ότι εξακολουθούσε να λειτουργεί κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες.
Όλη  η ποσότητα των παραχθέντων  προϊόντων, περίπου 1600 κιλά αρτοσκευασμάτων, δεσμεύθηκαν επιτόπου και καταστράφηκαν, ενώ επανασφραγίσθηκε ο παραγωγικός μηχανολογικός εξοπλισμός της. Η έκθεση των επιθεωρητών, συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό,  καθώς και όλα τα στοιχεία της υπόθεσης έχουν ήδη διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Η άδεια της εταιρείας ανακλήθηκε.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το μικτό κλιμάκιο ελέγχου, δουλεύοντας με επαγγελματισμό, ευρισκόμενο σε διαρκή ετοιμότητα,  καταβάλει και θα εξακολουθήσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την Προστασία και Διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. Δεν υπάρχουν εκπτώσεις, ούτε ανοχή, στα ζητήματα  προστασίας της Δημοσίας Υγείας. Οι όποιες μεθοδεύσεις των παραβατών, θα αποκαλύπτονται και οι υπεύθυνοι θα παραπέμπονται στον αρμόδιο Εισαγγελέα».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο