Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ερώτηση για τις απολύσεις εργαζομένων στη «SPEEDEX ΑΕ»

Ερώτηση για τις απολύσεις εργαζομένων στη «SPEEDEX ΑΕ» κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ  Χρήστος Κατσώτης,Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Σπύρος Χαλβατζής.
Αναλυτικά η Ερώτηση:
«Θέμα: Για τις απολύσεις εργαζομένων στη SPEEDEX ΑΕ

Η SPEEDEX Μεταφορική, ιδιοκτησίας Ομίλου Φουρλή – Σφακιανάκη, κερδοφόρα επιχείρηση, όπως προκύπτει από τα οικονομικά της στοιχεία, ανακοίνωσε στο επιχειρησιακό Σωματείο εικοσιπέντε (25) απολύσεις, λόγω της αλλαγής συνεργασίας της με την ALPHA BANK και μεταφορά του έργου σε franchising καταστήματά της.
Την Τρίτη 06/05/2014, μετά τη λήξη της βάρδιας, όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονταν κανονικά στον τόπο εργασίας τους, τους κοινοποίησε τις πρώτες δεκατέσσερις (14) απολύσεις με δικαστικό κλητήρα στα σπίτια τους.
Ο μόνος λόγος πραγματοποίησης των απολύσεων είναι η περαιτέρω κερδοφορία της επιχείρησης με μεθόδους που οι αντεργατικοί νόμοι τής επιτρέπουν (ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, μειώσεις μισθών και ατομικών συμβάσεων εργασίας). Μεθόδους που κατ’ εξακολούθηση έχει εφαρμόσει ο Όμιλος Φουρλής – Σφακιανάκης στις επιχειρήσεις του.
Ταυτόχρονα η εργοδότρια εταιρεία, για να αντιμετωπίσει το δίκαιο απεργιακό αγώνα του επιχειρησιακού Σωματείου, προκλητικά λειτουργεί απεργοσπαστικό μηχανισμό με μεταφορά του επιχειρησιακού κέντρου εν κρυπτώ από τη Δευτέρα 05/05/2014 από την Κηφισιά στην Αυλώνα, με εργαζόμενους ξένους προς την επιχείρηση, εκβιάζοντας και στοχοποιώντας ταυτόχρονα τους απεργούς εργαζόμενους της SPEEDEX ΑΕ.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει:
1. Για την ανάκληση των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων.
2. Και για να αποτρέψει τη λειτουργία παράνομου προκλητικού απεργοσπαστικού μηχανισμού».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο