Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Νόνα Βουδούρη: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ

Προσπάθησα να ξεκινήσω να γράψω  όσα θέλω να πω ακολουθώντας τους κανόνες. Στάθηκε όμως αδύνατο να φτιάξω τον ωραίο πρόλογο που ήθελα. Πως να προετοιμάσει κανείς ένα γραπτό για την ιδιωτικοποίηση των αιγιαλών άλλωστε; Μέσα σε ποια αποκαΐδια να αναζητήσει  τις κατάλληλες λέξεις;  Της υγείας; Της παιδείας; Της ανεργίας; Των αυτοκτονιών;

Ξεκινώ λοιπόν απευθείας με την ήδη γνωστή πληροφορία. Η κυβέρνηση στο όνομα της περιβόητης ''ανάπτυξης'', την οποία όλοι έχουμε νιώσει στο πετσί μας, ετοιμάζει τις ιδιωτικοποιήσεις των αιγιαλών της χώρας. Ας δούμε τι σημαίνει αυτό.


Μας λένε ότι αφαιρούνται όλοι οι περιορισμοί στην έκταση που μπορεί να παραχωρηθεί σε επιχειρήσεις κι εννοούν πως δεν θα μείνει βότσαλο ελεύθερο για εμάς.
Μας λένε πως αφαιρούνται όλες οι αναφορές στην υποχρέωση ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης στους αιγιαλούς κι εννοούν πως θα είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε για να αγγίζουμε τη θάλασσα.
Μας λένε πως θα διευκολύνεται η δημιουργία μόνιμων κατασκευών από ιδιώτες για επιχειρηματικό σκοπό κι εννοούν πως θα γεμίσουν οι αιγιαλοί μεγάλες μονάδες καταστρέφοντας κάθε φυσικό κάλλος.
Μας λένε πως θα επιτρέπεται η επιχωμάτωση (μπάζωμα) του θαλάσσιου χώρου για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικής δράσης κι εννοούν πως δεν θα διστάσουν να προκαλέσουν ανείπωτες καταστροφές στο όνομα του Θεού τους: Του κέρδους.

Κάποιοι αντέδρασαν. Και η απάντηση της κυβέρνησης δια στόματος Χατζηδάκη ήταν η εξής:
''Σε ιδιώτες ο αιγιαλός. Δεν είμαστε Σοβιετία''.
Δεν γνωρίζαμε ότι για να αναπνέεις, να πατάς τα πόδια σου ελεύθερα στο χώμα, να χαίρεσαι το νερό κι όλα τα φυσικά αγαθά που ανήκουν ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ (ψιλά γράμματα για τον κο Χατζηδάκη και τους ομοϊδεάτες του αυτά) πρέπει να είσαι Σοβιετία.
Δεν γνωρίζαμε ότι η χώρα είναι τσιφλίκι τους και εμείς οι υποτακτικοί τους.
Δεν γνωρίζαμε ότι στον βωμό του δικού τους κέρδους θα πρέπει να θυσιαστεί ο,τι κατάφερε ακόμα να μείνει όρθιο από το πέρασμα τους.
Αγαπητοί φίλοι,
Υπάρχουν πράγματα που διορθώνονται και πράγματα που δεν διορθώνονται. Η χώρα, ο ήλιος της, οι θάλασσες της, οι παραλίες, τα δάση της , η φύση, δεν ανήκουν σε κανένα μεγάλο-εργολάβο και σε κανέναν μεγάλο-επιχειρηματία. Ανήκουν σε εμάς και κυρίως στις επόμενες γενιές στις οποίες οφείλουμε να τα κληροδοτήσουμε ατόφια. Αν αφήσουμε να συμβεί το έγκλημα δεν θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε τίποτα. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο.
Οφείλουμε να αντιδράσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε και κυρίως με την ψήφο μας στις εκλογές του Μαΐου δείχνοντας την πόρτα εξόδου σε αυτούς και τους συνεργάτες τους. Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στις επόμενες γενιές να μην επιτρέψουμε σε εκείνους να μας οδηγήσουν στη κόλαση που δημιουργούν για εμάς.
Το οφείλουμε στον ίδιο μας τον τόπο που δεν υπάρχει για να γεμίζει τις τσέπες των λίγων σε βάρος των πολλών αλλά για να τον χαιρόμαστε και να τον προστατεύουμε ως οφείλουμε και δικαιούμαστε.
Δηλαδή με μία λέξη: Ελεύθερα.

Νόνα Βουδούρη
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων
με το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας


''Ακούσαμε το τ ρ α γ ο ύ δ ι της θάλασσας
και δε μπορούμε πια να κοιμηθούμε''.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο