Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 69 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ 69 ΧΡΟΝΙΑ
ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Τιμάμε τα 69 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, απ’ την μέρα που η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε άνευ όρων στον Κόκκινο Στρατό.

Τιμάμε όσους αγωνιστήκαν με το όπλο στο χέρι, όσους θυσιάστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό – φασιστικό ιμπεριαλιστικό «Άξονα» Γερμανίας – Ιταλίας – Ιαπωνίας και των συμμάχων τους.
Εμπνεόμαστε απ’ την πρωτοπόρα δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, των εθνικοαπελευθερωτικών και αντιφασιστικών κινημάτων.
Εμπνεόμαστε και είμαστε περήφανοι για τον ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων που είχαν ψυχή, αιμοδότη και καθοδηγητή το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο πρώτος, ήταν αποτέλεσμα των ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα των αγορών, των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων που οξύνθηκαν στις συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, βάθυναν την ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη και κατέστησαν και πάλι τη Γερμανία μεγάλη οικονομική και στρατιωτική δύναμη.
Παράλληλα, οι νικήτριες καπιταλιστικές χώρες του Α’ Παγκοσμίου παρείχαν σημαντική βοήθεια στη Γερμανία, με σκοπό να την αξιοποιήσουν ως δύναμη κρούσης ενάντια στην Σοβιετική Ένωση.
Οι λαοί της Σοβιετικής Ένωσης, ο Κόκκινος Στρατός, ανέτρεψαν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Κορυφαία ήταν η συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης, με περισσότερους από 20 εκατομμύρια νεκρούς, στην συντριβή του ναζισμού – φασισμού.
Οι νικηφόρες μάχες του Κόκκινου Στρατού στο Στάλινγκραντ, στο Κουρσκ, στο Λένινγκραντ, μέσα και έξω από το σοβιετικό έδαφος, απέδειξαν την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού συστήματος, της εργατικής εξουσίας, τα πλεονεκτήματα της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας.
Για να υπερασπίσουν αυτήν την εξουσία πάλευαν με τόσο σθένος οι μαχητές του Κόκκινου Στρατού, υπερνικώντας τις στρατιωτικές δυνάμεις των ναζιστών, αλλά και την υπονόμευση των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, που καθυστερούσαν να ανοίξουν το δεύτερο μέτωπο στην Ευρώπη.
Η ιστορία, αυτή, που γράφτηκε με το αίμα των λαών, γίνεται προσπάθεια να «ξαναγραφτεί», ιδιαίτερα μετά τη νίκη της αντεπανάστασης στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.
Στην παραχάραξη της ιστορίας πρωτοστατεί η ΕΕ που καθιέρωσε την 9η του Μάη ως «Ημέρα της Ευρώπης», ενώ την ίδια στιγμή με διάφορα προγράμματα προωθεί τον αντικομμουνισμό, την ταύτιση του κομμουνισμού με τον φασισμό. Σε μια σειρά χώρες, απαγορεύονται τα ΚΚ, τα κομμουνιστικά σύμβολα, διώκονται αγωνιστές και αποκαθίστανται οι ναζιστές, τα Ες-Ες. Την ίδια ώρα, η ΕΕ στηρίζει τις αντιδραστικές – ναζιστικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην πραξικοπηματική κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Αποδεικνύεται, μια ακόμη φορά, πως ο ναζισμός – φασισμός είναι γέννημα θρέμμα απ’ τα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος. Άλλωστε και ο Χίτλερ αναρριχήθηκε στην εξουσία με την στήριξη των Γερμανικών και άλλων μονοπωλίων.
Η πείρα των εθνικοαπελευθερωτικών – αντιφασιστικών κινημάτων, του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ στην χώρα μας, επιβεβαιώνει πως μόνο το εργατικό-λαϊκό κίνημα, μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία, μπορεί να αντιμετωπίσει το φασισμό, να απομονώσει και να αχρηστεύσει τη δράση των φασιστοειδών στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, να τον τσακίσει.
Εξηνταεννιά χρόνια μετά απ’ τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης, οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σε όλο τον κόσμο, γίνονται ανακατατάξεις στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Επομένως, οι λαοί πρέπει να επαγρυπνούν, καθώς μεγαλώνουν οι κίνδυνοι ενός γενικευμένου πολέμου, με εμπλοκή και της Ελλάδας.
Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη. Συνεχίζουμε με ακλόνητη την πίστη ότι ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος.
Αισθανόμαστε περηφάνια που ακολουθούμε τα βήματα των χιλιάδων κομμουνιστών και κομμουνιστριών, που λευτέρωσαν την Ελλάδα, που πάλεψαν στις συνοικίες, τα βουνά, τα εργοστάσια, παντού, ενάντια στους κατακτητές και τους ντόπιους συμμάχους τους.
Αταλάντευτα συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο. Στην πρώτη γραμμή, με την εργατική τάξη και τον λαό, για την κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους. Μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων. Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού!


ΑΘΗΝΑ 8/5/2014                              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο