Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Συνάντηση εργασίας με μέλη της  Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας  στη Χαλκίδα με θέμα: “Νέα προγραμματική περίοδος 2014-2020 και Τουρισμός”

Σε συνέχεια της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις Κορυσχάδες Ευρυτανίας τον περασμένο Δεκέμβριο με αντικείμενο την: “Νέα προγραμματική περίοδος 2014-2020 και Τουρισμός” και στα πλαίσια της συνεχιζόμενης διαβούλευσης ενόψει της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Lucy» στην Χαλκίδα, με τη συμμετοχή μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας.

  Βασικό άξονα της συζήτησης αποτέλεσε η παρουσίαση και η ανάλυση των δυνατοτήτων  ανάπτυξης στον Τομέα του Τουρισμού, που απορρέουν από το Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Όπως επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων στον τομέα του Τουρισμού γίνεται σε άμεση συνεργασία με τους επαγγελματίες του κλάδου και των οργάνων τους, έτσι ώστε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Στερεάς Ελλάδας.
Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως ο Τουρισμός δύναται να διαδραματίσει ακόμη πιο  σημαντικό ρόλο στην τοπική κοινωνία και οικονομία, ότι είναι άμεση η ανάγκη δημιουργίας νέων συνεργειών με άλλους κλάδους και ότι θα πρέπει να υπάρχει σαφής στόχευση και στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, προκειμένου η τουριστική κίνηση να υφίσταται όλο το χρόνο και να περιοριστεί η περιοδικότητά της.
Έξαλλου και η θέση του Περιφερειάρχη, μέσα από μια σειρά συγκεκριμένων και ολοκληρωμένων ενεργειών, αποδεικνύει ότι ο Τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Περιφέρειας.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο