Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Το επίσημο δελτίο για τον 16χρονο Ρομά που είχε ρημάξει τη Θήβα

Το επίσημο δελτίο από την είδηση του ΡΟΜΑ που είχε σωρεία ληστειών στη Θήβα όπως πρώτο σας έφερε την είδηση το viotiashop 17χρονος στη Θήβα με σωρεία κλοπών !! Σε δύο μήνες πάνω από 10 κλοπές, πάνω από 10 θύματα

Συνελήφθη 16χρονος ημεδαπός ROMA, ο οποίος τους τελευταίους μήνες και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από 18-02-2014 έως και χθες 05-05-2014, είχε διαπράξει συνολικά τρεις (3) ληστείες, έξι (6) κλοπές οχημάτων και δώδεκα (12) κλοπές πετρελαίου από τράκτορες επιχείρησης και λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ. Θηβών, συνολικού βάρους (4,5) περίπου τόνων.

Η σύλληψή του επετεύχθη χθες (05-05-2014) το μεσημέρι, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στον οικισμό ROMA Πυρίου Θηβών και είναι αποτέλεσμα μεθοδικής έρευνας και ειδικότερα κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης πληροφοριών καθώς και στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Αναλυτικότερα, ο 16χρονος είχε διαφύγει την 04-02-2014 από το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας, όπου κρατείτο βάσει σχετικών διατάξεων του κ. Ανακριτή Θηβών, για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα της απουσίας του από το ανωτέρω ίδρυμα, ανέπτυξε έντονη και συστηματική παραβατική συμπεριφορά, με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και κλοπών οχημάτων, πολλά από τα οποία στην συνέχεια χρησιμοποιούσε προκειμένου να μεταβαίνει σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και υπαίθριους χώρους στάθμευσης λεωφορείων και να αφαιρεί, τμηματικά, μεγάλες ποσότητες πετρελαίου.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 16χρονος δράστης επιτίθετο αιφνιδιαστικά ακόμη και σε ηλικιωμένα άτομα, προκειμένου να τους αποσπάσει τιμαλφή ή χρηματικά ποσά και σε περίπτωση που συναντούσε αντίσταση από τα θύματά του, δεν δίσταζε να χρησιμοποιήσει σωματική βία.

Συγκεκριμένα, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα – προανάκριση έχουν εξιχνιαστεί οι ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες, τις οποίες ο 16χρονος διέπραξε τους τελευταίους μήνες σε διάφορες περιοχές της Θήβας:

·    Ληστεία την 11-04-2014, όπου με την άσκηση σωματικής βίας, αφαίρεσε από 80χρονο ημεδαπό το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
·    Ληστεία την 18-02-2014, όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την άσκηση σωματικής βίας, αφαίρεσε από 40χρονη ημεδαπή μικρό χρηματικό ποσό.
·    Ληστεία την 05-05-2014, όπου με την άσκηση σωματικής βίας, αφαίρεσε από 57χρονη ημεδαπή μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.
·    Έξι (6) κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας ημεδαπών, τις οποίες διέπραξε το χρονικό διάστημα από 09-04-2014 έως και 29-04-2014. Όλα τα ανωτέρω κλεμμένα οχήματα εντοπίστηκαν σε αγροτικές περιοχές του Πυρίου Θηβών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
·    Επιπλέον ο 16χρονος, το χρονικό διάστημα από 13-04-2014 έως και 01-05-2014, βραδινές ώρες, χρησιμοποιώντας κάποια από τα κλεμμένα οχήματα, μετέβη σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης, αλλά και χώρο στάθμευσης και αποθήκευσης εμπορευμάτων επιχείρησης και προέβη στην τμηματική αφαίρεση ποσοτήτων πετρελαίου από τα ρεζερβουάρ έξι λεωφορείων του Κ.Τ.Ε.Λ. Θηβών και έξι τρακτόρων της επιχείρησης, συνολικού βάρους (4.505) λίτρων. Μάλιστα σε έρευνα που διενεργήθηκε σε ένα από τα κλεμμένα οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (20) πλαστικά δοχεία, τα οποία ο δράστης χρησιμοποιούσε για την μετάγγιση του πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι ο 16χρονος συλληφθείς αποτελούσε αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης ημεδαπών ROMA, η οποία είχε εξαρθρωθεί τον Ιούλιο του 2013, από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών (σχετικό το από 12-07-2013 Δελτίο Τύπου).

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και για παραβίαση περιορισμών διαμονής και σήμερα οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής του δραστηριότητας και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.
Viotiashop

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο