Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΤΤ: Φως στην υπόθεση «λεηλασίας» των καταθέσεων του ελληνικού λαού

Φως στην υπόθεση της καταγγελλόμενης «λεηλασίας» των καταθέσεων του ελληνικού λαού, που δόθηκαν ως δάνεια με επισφαλείς όρους από πρώην διοικήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αναμένεται να ρίξει η ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας.

Με την κύρια ανάκριση για το σκάνδαλο των «κόκκινων δανείων» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να οδεύει προς το τέλος της, ο κλοιός φαίνεται να σφίγγει γύρω από τους βασικούς κατηγορουμένους της υπόθεσης, τον πρώην πρόεδρο του ΤΤ, κ. Άγγελο Φιλιππίδη, το διάδοχό του κ. Κλέωνα Παπαδόπουλο και το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα.

Αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί οι απολογίες των κατηγορουμένων και αυτό που απομένει είναι να αποσταλούν τα στοιχεία από την άρση του τραπεζικού απορρήτου του κ. Φιλιππίδη, γεγονός που αναμένεται περί τα τέλη Ιουνίου. Τότε και ο ειδικός ανακριτής για θέματα διαφθοράς, κ. Γεώργιος Ανδρεάδης, προσανατολίζεται να κηρύξει το πέρας της ανάκρισης, παρά το σκόπελο της καθυστέρησης στην έκδοση του Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του, Αναστασίας Βάτσικα, από τις βρετανικές αρχές. Η νέα δίκη για το αίτημα έκδοσης των ελληνικών αρχών έχει οριστεί για τις 22, 23 και 24 Ιουλίου, στο ειρηνοδικείο του Ουέστμινστερ.
Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ, κ. Άγγελος Φιλιππίδης, έχει αφεθεί ελεύθερος με επιβολή εγγύησης 2 εκατ. ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Ο κ. Κλέων Παπαδόπουλος είναι επίσης ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Συνολικά 25 άτομα κατηγορούνται για επισφαλείς δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ και πέντε κακουργήματα: απάτη σε βάρος του δημοσίου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50, κακουργηματική απιστία και άμεση συνέπεια σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα) και άμεση συνέργια σε αυτήν.
Η ζημιά από τα «κόκκινα δάνεια» υπολογίζεται σε 400 εκατ. ευρώ, ενώ η έρευνα ανέδειξε και κυκλοφορία χρήματος σε off-shore του εξωτερικού με έδρα την Ελβετία, τις Παρθένους Νήσους, την Κύπρο κλπ. Εντοπίστηκαν επίσης τραπεζικοί λογαριασμοί αλλά και αγορές ακινήτων στο εξωτερικό.
Όλα αυτά, τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες αναγκάζονταν σε αιματηρές θυσίες, ενώ τα «χαλαρά» κριτήρια των συγκεκριμένων διοικήσεων του ΤΤ, έδιναν δώρα σε «ημετέρους». Ο φυσικός Δικαστής των κατηγορουμένων πάντως είναι ο αρμόδιος που θα κρίνει αμετάκλητα την ύπαρξη ή μη παράνομης δραστηριότητας, όπως ο Νόμος ορίζει. Η μόνη επιθυμία που αναδεικνύεται όλο και πιο έντονη πλέον στην κοινωνία είναι η πλήρης απόδοση ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο εμπλεκόμενο πρόσωπο, ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου που πολλάκις πλήττεται.

newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο