Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ο Κώστας Μπακογιάννης στο ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς και τις Γυναίκες της Λαμίας

Στην πόλη της Λαμίας βρέθηκε χθες Τετάρτη 7 Μαΐου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να παραβρεθεί σε συζήτηση με τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας αλλά και να μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες: Σύμμαχοί μας στην Ανάπτυξη», που διοργάνωσε ο Συνδυασμός του «Αλλάζουμε στην Καρδιά της Ελλάδας».




Στις 17.30 στα γραφεία του ΤΕΕ, ο πρόεδρος, κ. Καραναστάσης, έπειτα από την πρόσκληση σε διάλογο του κ. Μπακογιάννη, παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών, δίνοντας έμφαση –μεταξύ άλλων-στο μειωμένο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τον υψηλό δείκτη ανεργίας, τη δυσκολία εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών και το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των υπερδεσμεύσεων στα ενταγμένα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Ο κ. Μπακογιάννης από την πλευρά του, ευχαρίστησε τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ για την αποδοχή της πρόσκλησης του, εκφράζοντας τη μεγάλη του ικανοποίηση για το γεγονός ότι ανταλλάσσουν απόψεις για δεύτερη φορά πριν τις εκλογές και τονίζοντας το σημαντικό ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου στη διαμόρφωση του αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας. Κάλεσε δε τους μηχανικούς να συμμετέχουν ενεργά στη δημόσια διαβούλευση που έχει ξεκινήσει για την κατάρτιση και ολοκλήρωση του προγράμματος του συνδυασμού του. Στη συνέχεια παρουσίασε ορισμένα βασικά σημεία του προγράμματος του και συνομίλησε αρκετή ώρα με τους μηχανικούς, δεχόμενος τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων. Τάχθηκε δε υπέρ της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικών επενδύσεων. Κλείνοντας, δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία με το ΤΕΕ και την επομένη των εκλογών, ώστε ο κλάδος των μηχανικών -ένας εκ των πρώτων που βίωσε την κρίση- να είναι αυτός που θα χτίσει τα γερά θεμέλια για την έξοδο της Περιφέρειάς μας από αυτή.  

Στη συνέχεια, αργά το απόγευμα,  ο κ. Μπακογιάννης παραβρέθηκε στην εκδήλωση γυναικών που διοργάνωσε ο συνδυασμός του. Σε μία κατάμεστη αίθουσα και μπροστά σε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε στην καρδιά της Ελλάδας» ζήτησε από τις παρευρισκόμενες κυρίες να τον εμπιστευτούν  και να του δώσουν τη δύναμη να «Αλλάξει τη Στερεά». Παράλληλα, συμπαρασυρόμενος από την ένθερμη υποδοχή που του επιφύλαξαν οι φίλες και συνεργάτιδες, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις προσωπικές επιθέσεις τις οποίες δέχεται το τελευταίο διάστημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Είθισται στις προεκλογικές εκστρατείες να εξαπολύονται επιθέσεις. Κι εγώ δέχομαι πολλά βέλη. Υπάρχουν κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν τη δική μας προσπάθεια. Δεν κατανοούν τη δική μας λογική. Δεν αντιλαμβάνονται τη δική μας φιλοσοφία. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Είναι το παλιό που δεν μπορεί να καταλάβει το καινούριο. Είναι το παλιό που αντιστέκεται, για να εξασφαλίσει την επιβίωση του. Είναι το παλιό το οποίο κλείνει τον κύκλο του, φεύγει. Τελειώνει.

Μπορώ να απαντήσω σε επιθέσεις. Μου είναι ιδιαίτερα εύκολο. Επιλέγω να μην το κάνω. Δεν το κάνω, διότι από εμάς τους νέους ανθρώπους ο κόσμος περιμένει κάτι διαφορετικό. Απαιτεί να κομίσουμε ένα νέο πολιτικό πολιτισμό. Απαιτεί να μιλήσουμε για πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια. Σε αυτόν τον ανώφελο και αδιέξοδο φαύλο κύκλο λοιπόν, συνειδητά αρνούμαι να μπω.

Έχοντας ζήσει την αυτοδιοίκηση, έχοντας ζήσει την ελληνική κοινωνία από κάτω προς τα πάνω, και όχι μέσα σε αποστειρωμένα πολιτικά γραφεία δίνοντας εντολές που εκτελούν άλλοι, επέλεξα να χτίσω αυτή την προσπάθειας με νέους όρους. Με τους όρους που επιβάλλονται από την ίδια την κοινωνία πια. Με τους όρους του 2014 και όχι της δεκαετίας του 90. Με τους όρους του αύριο και όχι του χθες.
Ακούω κάποιους που με κατηγορούν για την οικογένεια μου. Δε θα απαρνηθώ ποτέ την οικογένειά μου. Δε θα ήμουν άξιος να γίνω Περιφερειάρχης αν θα το έκανα. Τους αγαπώ, τους σέβομαι τους τιμώ. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν ότι στο Καρπενήσι τα σκουπίδια δεν τα μάζεψε η Ντόρα και τα έργα δεν τα έκανε ο Μητσοτάκης. Ούτε και ο μεγαλύτερος αντίπαλος μου στο Καρπενήσι δε δέχεται αυτή την κριτική, πόσο μάλλον εγώ.

Ακούω κάποιους που λένε για την ηλικία μου. Λένε ότι είμαι παιδί, λιανοπαίδι. Πως δεν έχω εκείνες τις εμπειρίες που χρειάζονται για μια τόσο κρίσιμη θέση. Είναι αλήθεια φίλες και φίλοι, τις δικές τους εμπειρίες δεν τις έχω. Τις εμπειρίες που μας έφεραν ως εδώ. Τις εμπειρίες που μας οδήγησαν στην κρίση και μας φτάσανε στο χείλος του γκρεμού. Τις εμπειρίες του παλαιοκομματισμού. Εμείς έχουμε άλλωστε άλλες εμπειρίες. Τις εμπειρίες τις πραγματικής ζωής, τις εμπειρίες του έργου, τις εμπειρίες τις δημιουργίας. Τις εμπειρίες της σκληρής δουλειάς.

Ακούω και κάποιους που λένε καλός ο Μπακογιάννης, αλλά πίσω από αυτόν κρύβονται άλλοι. Δεν έχουν βλέπετε και τίποτα άλλο να πουν. Γελάω με αυτή την κριτική. Σημαίνει ότι δε με ξέρουν καθόλου καλά. Γιατί αυτό είναι τελικά το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Αν θέλετε μία από τα ίδια, τότε εγώ δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή. Ο δικός μου στόχος είναι η αλλαγή, η ανατροπή, η υπέρβαση. Πιστέψτε με, εμείς ήρθαμε για να σπάσουμε αυγά. Αλλά τις συγκρούσεις μας θα τις κάνουμε όταν πρέπει και όπως πρέπει και τη γροθιά στο μαχαίρι θα την ρίξουμε όταν χρειαστεί.

Ακούω και κάποιους που έχουν σηκώσει κομματικές σημαίες και πιστεύουν ότι τα προβλήματα έχουν χρώματα. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι θεωρούν ότι οι κομματικές τους σκοπιμότητες υπερβαίνουν το δημόσιο συμφέρον. Δε γνωρίζουν όμως την αυτοδιοίκηση. Δεν έχουν καταλάβει ότι δεν είναι στη βουλή. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για την κομματική μου επιλογή και την ιδεολογική μου τοποθέτηση. Είμαι όμως εξίσου υπερήφανος, επειδή άνθρωποι που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ενώνουν δυνάμεις. Είμαι και ιδιαίτερα υπερήφανος που άνθρωποι που δεν ανήκουν σε κανένα πολιτικό χώρο, προερχόμενοι από την κοινωνία, συμμετέχουν στην προσπάθειά μας. Το να διχάζεις είναι εύκολο στην πολιτική. Το να ενώνεις είναι δύσκολο. Εμείς δεν ήρθαμε να γκρεμίσουμε, αλλά για να χτίσουμε και αυτό θα το κάνουμε όλοι μαζί, σε πείσμα εκείνων που επιμένουν σε αναχρονιστικές και παρωχημένες λογικές.

Όλη αυτή η συζήτηση μας πάει πίσω, πάει πίσω τον τόπο μας, πάει πίσω την Περιφέρειά μας. Εμείς θέλουμε να πετύχουμε, όχι για να «φτιαχτούμε» αλλά για  να φτιάξουμε. Εμείς ήρθαμε, γιατί το μέλλον μας ανήκει. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε στην καρδιά της Ελλάδας».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο