Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Φοβάται εκλογική συντριβή ο Βενιζέλος και θεωρεί οτι κάποιοι τη θέλουν για να θέσουν θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Στο κόκκινο βρίσκεται η αγωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου, δύο εβδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με δεδομένη τη δημοσκοπική αφάνεια του ΠΑΣΟΚ.
Ετσι πλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκβιάζει ούτε λίγο ούτε πολύ τους πολίτες με επιχείρημα την κυβερνητική αστάθεια σε περίπτωση που η Ελιά συγκεντρώσει ποσοστό μικρότερο του 10%. Αυτό, άλλωστε, ισχυρίστηκε σε χθεσινή συνέντευξη (Mega), ενώ έφτασε και στο σημείο, με τη γνωστή αλαζονεία του, να υποστηρίξει ότι, αν το 2007 είχε λάβει τα ηνία του ΠΑΣΟΚ αντί του Γιώργου Παπανδρέου, «τότε η ιστορία της χώρας θα ήταν διαφορετική».


Υπενθυμίζεται ότι οι εσωκομματικές κάλπες για την εκλογή προέδρου είχαν φέρει με 55,57% πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό, τον κύριο Βενιζέλο δεύτερο με 38,5% και ο κύριος Σκανδαλίδης είχε καταγράψει 5,76%.
Στην ίδια συνέντευξη, κληθείς να σχολιάσει δημοσκόπηση βάσει της οποίας το κόμμα του συγκέντρωνε 4,2%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχεδόν αμφισβήτησε τις επιλογές του λαού, υπογραμμίζοντας: «Αυτό, αν είναι η πραγματική βούληση του κόσμου, δεν οδηγεί πουθενά. Οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο. Η χώρα αυτή τη στιγμή καταστρέφεται πολιτικά. Δεν έχει πλαίσιο αναφοράς. Οδηγούμαστε σε διλήμματα τεράστια». Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι δεν θα κερδίσει κανέναν μεγάλο δήμο ή περιφέρεια στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μια μέρα νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη Λαμία και το ξενοδοχείο... «Σαμαράς», παρουσία ελάχιστων στελεχών (εξάλλου, στη Στερεά Ελλάδα υπάρχει... θέμα, αφού η Χαριλάου Τρικούπη προτίμησε να μην κατεβάσει υποψήφιο), τα έβαλε με αυτούς που αποσκίρτησαν. Φωτογραφίζοντας τη Μαριλένα Κοππά, έκανε λόγο για «αλεξιπτωτιστές» και «πολυτελώς διορισμένους», τη δε πράξη τους να παραμένουν στην Ευρωβουλή και να θέτουν υποψηφιότητα με άλλο πολιτικό χώρο «πολιτική αλητεία». Για την απουσία, πάντως, ψηφοδελτίου στην περιοχή πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, μια και, όπως είπε: «Εμείς στηρίζουμε αυτούς που μας σέβονται. Αυτούς που κανιβαλίζουν το ΠΑΣΟΚ και παίρνουν στελέχη μας δεν τους ψηφίζουμε, δεν τους θέλουμε. Εμείς θέλουμε τον σεβασμό των στελεχών και του χώρου».
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι κάποιοι θέλουν «να καταστραφεί το ΠΑΣΟΚ, να καταστραφεί η Ελιά, να πέσει η κυβέρνηση, να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές χωρίς στρατηγική, χωρίς στόχο, γιατί κάποιοι θέλουν να αμφισβητήσουν εμένα».


Αλέξανδρος Διαμάντης

dimokratianews.gr

freepen

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο