Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τους μαθητές του ΕΠΑ.Λ.


Το Τεχνικό Σχολείο Θήβας (ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ και ΣΕΚ) επισκέφτηκε, στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου και τον  Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των μαθητών που τελούν υπό κατάληψη, με κύριο αίτημά τους την ανακατασκευή του κτιρίου.

Μαθητές και καθηγητές ενημέρωσαν το Δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω παλαιότητας του σχολείου αλλά και κακοτεχνιών. Η υγρασία και οι ρωγμές που έχει υποστεί το κτίριο είναι εμφανείς στους τοίχους και γενικότερα υπάρχουν σοβαρές φθορές σε όλους τους χώρους και στις ηλεκτρολογικές του εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα οι κτιριακές του υποδομές να απαιτούν άμεσα βελτίωση.

Από πλευράς Δήμου, ο Δήμαρχος Θηβαίων δεσμεύτηκε να ξεκινήσουν την επόμενη μέρα κιόλας οι εργασίες βελτίωσης από τα συνεργεία του Δήμου, όπως και έγινε, δίνοντας προτεραιότητα ενώ θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την Δημοτική Αρχή για αναζήτηση εκείνων των πόρων που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα:

« Θα ξεκινήσουμε με μια αυτοψία για να δούμε ποιες είναι οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν ούτως ώστε  να βελτιωθεί η κατάσταση προσωρινά, για τη λειτουργικότητα του σχολείου. Αμέσως μετά  τα συνεργεία του Δήμου θα ξεκινήσουν τις παρεμβάσεις σε ότι έχει να κάνει με τη μόνωση, με τη διαρροή νερών, τα ηλεκτρολογικά και ότι άλλο χρειάζεται, σε πρώτο στάδιο».

Τέλος, ο Δήμαρχος Θηβαίων δήλωσε προς τους μαθητές την αμέριστη συμπαράσταση του:
 «Σε ότι αποφασίσετε με τους καθηγητές σας και με τους γονείς σας, εγώ θα είμαι μαζί σας, μην κρατάτε όμως κλειστό το σχολείο, θα παλέψουμε όλοι μαζί με διαφορετικό τρόπο. Δίνουμε προτεραιότητα στο Τεχνικό Σχολείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο