Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιος μας... ψεκάζει και γιατί; Αίνιγμα για τους Γιαννιώτες οι «λευκές γραμμές» στον ουρανό!

Εδώ και δύο χρόνια όταν πρωτογράψαμε για τους ψεκασμούς (chemtrails)
(Δείτε μια πολύ καλή εργασία σπουδάστριας σε μάθημα Τεχνολογίας για τους αεροψεκασμούς(CHEMTRAILS),
(Mας ψεκάζουν σα κουνούπια. Αφυπνισθείτε!),
(Πρώην αρχηγός του FBI καταγγέλλει τα chemtrails: οι χωματερές του θανάτου πρέπει να σταματήσουν!) πολλοί ήταν αυτοί που μας αμφισβήτησαν.

Και μιλώ για τον έντυπο τύπο, τοπικό και μη, λέγοντας μας πως είμαστε φαντασιόπληκτοι και συνομωσιολόγοι...  Τώρα. αρχίζουν και αυτοί να σχολούνται με το...
φλέγον αυτό θέμα, επιβεβαιώνοντας τα γραπτά και τα λόγια μας. 
Αναδημοσιεύουμε  σήμερα ένα άρθρο από τοπική πρωϊνή έντυπη εφημερίδα.
Τρύφωνας. 
------------------------------------------------------------------------------------------------
-----Θέμα συζήτησης, αντιπαραθέσεων και έντονου συχνά προβληματισμού των πολιτών, είναι οι περίεργες λευκές γραμμές που τελευταία έκαναν ξανά έντονη την εμφάνισή τους και στον ουρανό πάνω απ’ τα Γιάννινα, μετά από ένα…
 διάλειμμα κάποιων μηνών.

Πολλές και διαφορετικές οι απόψεις που εκφράζονται απ’ όλους εκείνους, οι οποίοι επιχειρούν να εξηγήσουν το φαινόμενο. Άλλες πιο ψύχραιμες και αληθοφανείς, μερικές πάλι λίγο πιο… εξεζητημένες, χωρίς ωστόσο κανείς σήμερα να είναι σε θέση να δώσει μία σαφή και ευρέως αποδεκτή εξήγηση του φαινομένου.


Η πιο… προσγειωμένη ερμηνεία για το τι δημιουργεί τις χαρακτηριστικές αυτές άσπρες γραμμές στον ουρανό, πάνω από την πόλη και το Λεκανοπέδιο, είναι αυτή που κάνει λόγο για τα αέρια που αφήνουν πίσω τους διερχόμενα αεροπλάνα, τα οποία ταξιδεύουν σε ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση από τη γη! Ωστόσο, η μεγάλη διάρκεια της παρουσίας των λευκών σχηματισμών στον αέρα μοιάζει να μην υποστηρίζει την συγκεκριμένη άποψη. 

Δεύτερη ερμηνεία του φαινομένου, που υποστηρίζεται από όλο και πιο πολύ κόσμο, είναι αυτή που αποδίδει τις επίμαχες γραμμές σε αεροψεκασμούς, οι οποίοι πραγματοποιούνται για να περιοριστεί ο αριθμός των κουνουπιών, ιδιαίτερα αυτών που είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Παράλληλα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πιθανότητα των αεροψεκασμών με φυτοφάρμακα, προκειμένου να προστατευθούν οι καλλιέργειες από ζιζάνια που τις καταστρέφουν! Σε μία τέτοια περίπτωση όπως η παραπάνω, εννοείται ότι θα πρέπει κάποιος ή κάποιοι αρμόδιοι να ενημερώσουν τον κόσμο, απαντώντας σε κρίσιμα ερωτήματα όπως το είδος των χημικών ή φαρμάκων με τα οποία γίνονται οι ψεκασμοί και το κατά πόσον αυτά είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. 

ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ… 
Τέλος, υπάρχουν και οι πιο… ακραίες απόψεις για τις λευκές γραμμές (chemtrails, όπως είναι διεθνώς γνωστές) που συνδέουν την εμφάνισή τους με την οικονομική κρίση. Κάποιοι δηλαδή και εδώ στα Γιάννινα υποστηρίζουν ότι πρόκειται για αέρια που ρίχνουν οι ισχυροί του κόσμου, όπως η ΕΕ, για να κρατούν τους πολίτες σε… καταστολή, ώστε να μην αντιδρούν στα νέα οικονομικά μέτρα που οι κυβερνήσεις λαμβάνουν διαρκώς εις βάρος τους! Σαν ένας είδος ηρεμιστικών για το νευρικό μας σύστημα, δηλαδή. 

ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ
Πάντως, πριν λίγες μόλις ημέρες ήρθε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη και ένα ζήτημα που δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τις λευκές γραμμές, περί των οποίων γίνεται συζήτηση. Ο λόγος για την ύπαρξη στο εσωτερικό των σπιτιών επικίνδυνων χημικών ουσιών και ενώσεων που… κρύβονται μέσα στη σκόνη.

Αυτά τα χημικά που εντοπίστηκαν μετά από έρευνα της Σουηδικής Εταιρείας για τη Διατήρηση της Φύσης, έχουν άγνωστη μέχρι στιγμής προέλευση και ενοχοποιούνται για ορμονικές διαταραχές, αλλά και για την εμφάνιση ασθενειών καρκινογενέσεων, γενετικών ανωμαλιών, αναπαραγωγικών δυσκολιών και άλλων σημαντικών προβλημάτων στον άνθρωπο.

 Ποιος λοιπόν μπορεί να αποκλείσει την από… αέρος εισβολή τους στα σπίτια μας! 

 • Αν κάποιος αναγνώστης γνωρίζει οτιδήποτε για τις λευκές γραμμές στον ουρανό των Ιωαννίνων, αν έχει μία διαφορετική άποψη σχετικά με την προέλευσή τους ή έχει ακούσει κάτι ενδιαφέρον γι’ αυτές, μπορεί να μας το γράψει, μήπως και βρεθεί τελικά μία πειστική απάντηση στα ερωτήματα που υπάρχουν. Βεβαίως το ίδιο ισχύει και για φορείς (Διευθύνσεις Γεωργίας κ.λ.π.) που μπορεί να έχουν κάποια σχετική ενημέρωση…

proinoslogos.gr -

 Epirus-Ellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο