Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεχίζονται οι συλλήψεις μεταναστών στον Έβρο, εκατοντάδες παραμονεύουν στην τουρκική πλευρά

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου συνελήφθησαν στην περιοχή  Λαβάρων Διδυμοτείχου  από  Αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Καταπολέμησης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας ένας υπήκοος Πακιστάν διακινητής και δεκαέξι παράνομοι λαθρομετανάστες .
Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, ότι κύκλωμα που δραστηριοποιείται στην περιοχή Λαβάρων, μεταφέρει τακτικά μεγάλες ομάδες λαθρομεταναστών, οργανώθηκε  συστηματική παρακολούθηση.
Έτσι Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη χρήση τεχνικών μέσων στις 28. 09.2011 και ώρα 01.00 εντόπισαν ομάδα περίπου ογδόντα  λαθρομεταναστών να κινείται στην τουρκική όχθη, καθοδηγούμενοι από δυο άντρες.
Λίγο αργότερα ο ένας  εκ των δυο αφού πρώτα έβγαλε περιττά ρούχα,  επιβίβασε σε μία πλαστική βάρκα έξι παράνομους μετανάστες, τους οποίους και μετέφερε στην ελληνική όχθη. Αμέσως γύρισε πίσω και με την βοήθεια του συνεργού του, ο οποίος του είχε είδη ετοιμάσει τους επόμενους δέκα,  ξεκίνησε για το δεύτερο δρομολόγιό του, το οποίο όμως ήταν και το τελευταίο, καθώς  κατά την προσέγγιση της βάρκας στην ελληνική όχθη συνελήφθη από τους    αστυνομικούς  της ειδικής ομάδας .
Οι υπόλοιποι λαθρομετανάστες τράπηκαν σε φυγή στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε μία πλαστική βάρκα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Ράδιο Έβρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο