Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Η "ΛΟΥΟΜΕΝΗ" ΑΠΟΓΥΜΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ...

Και σ' αυτό το παιχνίδι της "απογυμνωμένης" πολιτικής απάτης είναι παγιδευμένος ο λαός. Ο ανασφαλής και σε πλήρη σύγχυση λαός. Ακόμα και οι εκδηλώσεις αντίδρασης, όπως για παράδειγμα η σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα του υποτιθέμενου "αυθόρμητου" κινήματος του "Παραιτηθείτε", σε συνδυασμό με την άγονη πολιτική αντιπαράθεση για την εκδήλωσή του, έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που επιτείνουν τη σύγχυση του λαού...


Και το ερώτημα που εγείρεται είναι κατά πόσο το εκάστοτε ανεύθυνον αυτού του τόπου είναι σε θέση να υποψιαστεί τη σημασία του Παρθενώνα. Της πνευματικής, πολιτικής και μεταφυσικής του αξίας. Του πνευματικού δυναμικού που διαθέτει και ως κληρονομιά έχει περιέλθει στον νέο ελληνισμό. Και να επενδύσει το μέγιστο των προσπαθειών του στην αξιοποίηση του δυναμικού αυτού. Του ίδιου δυναμικού που μετέχουν κορυφαίοι της σημερινής πνευματικής οικουμένης, οι οποίοι γι' αυτό το λόγο εξανίστανται με τα τεκταινόμενα στον ελλαδικό χώρο.

Ερμη Ελλάδα! Με τους πολιτικούς της χλιδάτης παρακμής! Με τους ποικιλοτρόπως "χορτάτους" πολιτικούς. Κάποιοι μάλιστα εξ' αυτών επιδειξίες της "απογυμνωμένης απάτης" τους και ταυτόχρονα κοπρόστομοι, οι οποίοι περιφέρουν την...πολιτική τους κυτταρίτιδα από τις παραλίες και "μοδάτα" στέκια σε επιχειρηματικά γραφεία διαπλοκής, έχοντας αποτεφρώσει σε κλίβανο υψηλής συμπίεσης κάθε έννοια σοβαρότητας και ευαισθησίας.

Και για τους οποίους οι ισχνές πλέον απεγνωσμένες κραυγές των "συμπιεσμένων" κοινωνικών ομάδων από τα μνημόνια και τις ευκαιριακές πολιτικές των κομματικών σκοπιμοτήτων, συνιστούν απόμακρο θόρυβο.

Για όλους αυτούς της υποκριτικής ευλάβειας πολιτικούς, έχοντας αποβάλλει ραχοκοκκαλιά και συνείδηση, συνασπιζόμενοι είτε με τη σιωπή, είτε με την άτακτη αγανάκτηση κάποιων κοινωνικών ομάδων, ο λαός είναι ένας απολιθωμένος πολυάνθρωπος όγκος, Μια κοινωνία προσώπων, που μπορεί να υφίσταται την επιδρομή της πολιτικής βλακείας και αυθαιρεσίας, του βλαχολεβέντικου πολιτικού επαρχιωτισμού, χωρίς να μπορεί να στεγανοποιεί αξίες που ανυψώνονται στην έννοια του έθνους.

Μια κοινωνία σε πλήρη αποσύνθεση, που προέρχεται από τους αναζητητές της πολιτικής απάτης, τον εξωνυμένο Τύπο και τα ΜΜΕ, την εκφυλισμένη διανόηση, την για δεκαετίες κομματική στράτευση, άγει σε ανωμαλία και σε πολιτικές εκτροπές.

Οι μέτριοι και οι βλάκες της πολιτικής παράγουν πολιτικές εκτροπές. Και βλάκες μέτριοι επωφελούνται απ' αυτές, αναπαράγοντας βλακεία και μετριότητα. Σου "ρίχνουν" στον εγκέφαλο και κάποιες "πιασάρικες" προσδοκίες, όπως αλλαγή του εκλογικού νόμου και αναθεώρηση του Συντάγματος, αποπροσανατολίζοντας με τους πολιτικούς διαξιφισμούς τους το "φιλοθεάμον κοινό" από την δυσβάστακτη πραγματικότητά του, οπότε επιτυγχάνεται η παγίωση των διαδοχικών κατεστημένων, έστω για μικρά χρονικά διαστήματα.

Ενας διάλληλος κύκλος! Ποιους ευνοεί; Μα την αδιατάρακτη επικράτηση των αθλίων και των ηλιθίων!..

Τα κατεστημένα αλληλοσπαράσσονται. Συγχρόνως όμως αλληλοτροφοδοτούνται με "ανθρωπους". Αυτού του είδους η εξουσία στελεχώνεται με άτομα της ίδιας νοοτροπίας ή και με συνεχώς
τα ίδια πρόσωπα, τα οποία αλλάζουν προσωπείο και επιτείνουν έτσι την αποσύνθεση εκ των άνω,η οποία προκαλεί σταδιακά την έκρηξη εκ των κάτω.

Κι αν δεν προκληθεί η έκρηξη ή έστω ή εξανάσταση συνεπεία γενικής αποβλάκωσης ή καταστροφής και των πλέον πρωτογενών κοινωνικών αντανακλαστικών, η κοινωνία μεταβάλλεται σε κάτι δυσώδες.


ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο