Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πιλοτικό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σχολικών βιβλίων που πραγματοποιήθηκε σε 10 Δημοτικά σχολεία της Θήβας.

Το πρόγραμμα οργανώθηκε από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) «Διόφαντος» και τις Διευθύνσεις των Δημοτικών σχολείων της Θήβας. 

Είχε προηγηθεί διανομή μεγάλων σάκων για την Ανακύκλωση βιβλίων και τετραδίων στα Δημοτικά σχολεία της πόλης και ενημέρωση των μαθητών από τους εργαζόμενους του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα ανακύκλωσης. 


Η ανταπόκριση των σχολείων και των μαθητών ήταν σημαντική, αφού συγκεντρώθηκαν 3.380 Kgr σχολικών βιβλίων. 

Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας συγκέντρωσε το περιεχόμενο των σάκων, το οποίο θα σταλεί προς ανακύκλωση. 

Τα χρήματα που θα προκύψουν από την ανακύκλωση, με ευθύνη του ΙΤΥΕ Διόφαντος, θα δοθούν στα σχολεία για την κάλυψη αναγκών τους. 

Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, θα επεκτείνει το πρόγραμμα ανακύκλωσης σχολικών βιβλίων σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αλλά και συναφών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης και διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε Θήβα : 

16/06/2016 


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο