Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

‘’Μία ονειρική βραδιά διοργάνωσε η ΧΕΝ Θήβας στον αύλειο χώρο του Μουσείου’’

Η ΧΕΝ Θήβας με την 50χρονη παρουσία της στην τοπική κοινωνία (1966-2016), δεν ήταν δυνατόν να λείψει από ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός για την πόλη μας, όπως οι εορταστικές εκδηλώσεις για την προβολή του νέου Μουσείου μας.
Ως Γυναικεία Οργάνωση, διαλέξαμε να παρουσιάσουμε και να αναλύσουμε στο κοινό της πόλης, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στον αύλειο χώρο του Μουσείου, ένα γυναικείο πρόσωπο, την Αντιγόνη, γνωστή σε όλους μας από τις τραγωδίες του Θηβαϊκού κύκλου. 

Παρουσία του Δημάρχου της Θήβας, των δύο Αντιδημάρχων, της Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων και πλήθους κόσμου, η Επίκουρη Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Ευγενία Μακρυγιάννη, στην ομιλία της, που κράτησε αμείωτο  το ενδιαφέρον του κοινού, ανάλυσε από όλες τις πλευρές του, το γυναικείο αρχέτυπο της Αντιγόνης. 
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ‘’Αντιγόνη’’ του Σοφοκλή παίχτηκαν από το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο, με εκπληκτικές ερμηνείες (Άννυ Ανεστοπούλου-Αντιγόνη και Νίνα Μάρα-Ισμήνη) , σε σκηνοθεσία του κ. Λάζαρου Παπαδόπουλου, που καθήλωσαν το κοινό.
Ευχαριστούμε όλους, όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία της βραδιάς και όλους, όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Θήβα, 13 Ιουνίου 2016
ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ






Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο