Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΛ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

http://www.zougla.gr/assets/images/400x300/556159.jpg
Οι Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Βοιωτίας, σε επικοινωνία τους με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, έθεσαν υπόψη του την αντίθεσή τους με τη σχεδιαζόμενη δημιουργία  κέντρου υποδοχής προσφύγων στην περιοχή της Θήβας, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος γειτνιάζει με τον οικισμό των ΡΟΜΑ και ευρίσκεται σε παλαιά Εθνική Οδό κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων. Επιπροσθέτως του τόνισαν ότι η πόλη είναι ήδη επιβαρυμένη με 4.000 οικονομικούς μετανάστες.
Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Τζανέτος Φιλιππάκος άκουσε τις αιτιάσεις τους ως βάσιμες και στη συνέχεια επικοινώνησε άμεσα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, τον ενημέρωσε για την επικινδυνότητα πρόκλησης βίαιων επεισοδίων και διατάραξης της τοπικής κοινωνίας σε μία περιοχή με κρούσματα έντονης εγκληματικότητας και έθεσε τις ενστάσεις του επί του θέματος. Ύστερα από την παρέμβαση του Αν. Γενικού Γραμματέα κ. Τζανέτου Φιλιππάκου με την κυβερνητική συνδρομή, το θέμα της δημιουργίας κέντρου υποδοχής προσφύγων στην περιοχή της Θήβας επανεξετάζεται για τους λόγους που ανωτέρω αναπτύχθηκαν.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η διαχείριση της αντικειμενικά δύσκολης κατάστασης σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες. Γνώμονας είναι αφενός ο  σεβασμός απέναντι στις βασικές αρχές του ανθρωπισμού και η δημιουργία συνθηκών αξιοπρέπειας για τους πρόσφυγες και αφετέρου η μη διατάραξη της τοπικής κοινωνίας και της καθημερινότητας των κατοίκων με τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο