Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Μεγάλα γεγονότα ! ! Μικροί άνθρωποι ; ;

Το Μουσείο της Θήβας άνοιξε τις πύλες του και μαζί η πόλη, ο Δήμος της Θήβας, αλλά και η ευρύτερη περιοχή, απέκτησαν ένα στολίδι και συγχρόνως μια ισχυρή ευκαιρία πολιτισμικής αναβάθμισης και τουριστικής ανάπτυξης.
Παρότι σημειώθηκε σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, οφείλουμε να απονείμουμε τα εύσημα διαχρονικά, τόσο στο Υπουργείο  Πολιτισμού, όσο και στους υπηρεσιακούς παράγοντες της τοπικής εφορίας αρχαιοτήτων για την αρτιότητα και την αρχαιολογική αξία του έργου.

Βεβαίως όλο αυτό το διάστημα της καθυστέρησης έλαμψαν δια της απουσίας τους, αυτοί που σήμερα προσπαθούν να αυτοπροβληθούν ως συντελεστές του έργου.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο Δήμος Θηβαίων, εδώ και τρία χρόνια που αναμενόταν η έναρξη λειτουργίας, δεν έκανε τίποτα για τις απαραίτητες υποδομές υποστήριξης που πρέπει να διαθέτει η πόλη μας (χώροι στάθμευσης, σηματοδότηση κόμβων, διαμόρφωση εισόδων κ.α.), ασχολήθηκε όμως υπέρ του δέοντος με την τελετή των εγκαινίων και τις κάθε είδους φιέστες, αγνοώντας τα υπόλοιπα προβλήματα του Δήμου, απογοητεύοντας για άλλη μια φορά τους δημότες μας.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η όλη ενασχόληση έγινε για προσωπική προβολή και πολιτική εκμετάλλευση, αλλά τα γεγονότα δυστυχώς οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.
Πως αλλιώς να δικαιολογήσουμε το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος ασχολήθηκε «αποκλειστικά» τον τελευταίο μήνα τόσο με την διοργάνωση της τελετής των εγκαινίων, όσο και με την διάθεση των προσκλήσεων στους “κατ’ ευφημισμό επισήμους”, αποκλείοντας όχι μόνο την αντιπολίτευση, αλλά και πολλούς συνεργάτες του, προκρίνοντας προσωπικούς φίλους και συγγενείς.
Η έκφραση του Karl Kraus που χρησιμοποίησε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, στο λιτό πράγματι λόγο του στην τελετή των εγκαινίων,
“όταν ο ήλιος του πολιτισμού είναι χαμηλά στον ορίζοντα, ακόμα και οι νάνοι ρίχνουν μεγάλες σκιές”
ταιριάζει απόλυτα με την περίπτωση όλων αυτών που σπεύδουν να καρπωθούν πολιτικά το γεγονός.
Βεβαίως όλα αυτά είναι πολύ μικρά μπροστά στο τεράστιο γεγονός της λειτουργίας του Μουσείου μας, που μας γεμίζει υπερηφάνεια, χαρά  και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Απλά τα σημειώνουμε έτσι ώστε να καταλάβουν κάποιοι, ότι η “σκιά τους” συνεχώς κονταίνει γιατί ο ήλιος του πολιτισμού ανεβαίνει πλέον ψηλά ! ! !

Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο