Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Οι Φίλοι Οχυρού Ιστίμπεη στη Νορμανδία

Την 6η Ιουνίου 1944 (D-DAY) 160.000 στρατιώτες με 5.000 πλοία έκαναν απόβαση στις ακτές της Νορμανδίας με σκοπό να ελευθερώσουν την Ευρώπη από τον ναζισμό. Μεταξύ αυτών ήταν και οι Ελληνικές κορβέτες ΤΟΜΠΑΖΗΣ και ΚΡΙΕΖΗΣ. Στις εκδηλώσεις μνήμης της 72ης επετείου από την απόβαση των συμμάχων παρευρέθηκε 10μελής αποστολή του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη (με έδρα το Νέο Πετρίτσι Σερρών). Με την Ελληνική σημαία στο στήθος υπενθύμισαν στους πολυάριθμους επισκέπτες την καθοριστική συμμετοχή της Ελλάδας στην έκβαση του Β΄ΠΠ.



            Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση του μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών. Το 4ήμερο ταξίδι στη Νορμανδία ήταν το μεγάλο έπαθλο για τη νικήτρια του διαγωνισμού, μαθήτρια Σοφία Παζιώνη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιδηροκάστρου, η οποία μαζί με τη μητέρα και τη δασκάλα της παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις εκδηλώσεις στη Νορμανδία. Το ταξίδι-έπαθλο πραγματοποιήθηκε με την οικονομική στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Ο Σύνδεσμος φιλοδοξεί ο μαθητικός διαγωνισμός για το 2017, να πραγματοποιηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο.


        Μαζί με τις αποσκευές η αποστολή του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη έφερε στην Ελλάδα εικόνες από το μέλλον που αξίζει η πρόσφατη ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τις οποίες προτίθεται να αξιολογήσει και να μεθοδεύσει ενέργειες για την ανάδειξη της Μάχης των Οχυρών ως γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας. Προς αυτήν την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκαν επαφές με ομάδες αναβίωσης ξένων χωρών, αλλά και τοπικούς παράγοντες στη Νορμανδία με σκοπό την ανάπτυξη μελλοντικών συνεργασιών.



     



Ως αποτέλεσμα της 3 ετής εθελοντικής προσπάθειας ανθρώπων που αγαπούν την Ιστορία και επιθυμούν την ανάδειξη αυτής. Σκοπός του συνδέσμου είναι η δημιουργία επισκέψιμου δικτύου των οχυρωματικών έργων που βρίσκονται στο Ν.Σερρών και η ταυτόχρονη ανάδειξη της Ιστορικής Μνήμης με την προσέλκυση ιστορικού τουρισμού στην περιοχήΣυμμετέχουν 67 φίλοι ως ιδρυτικά μέλη που κατοικούν σε διαφορετικές περιοχές στον κόσμο. Αυτό που μας ενώνει είναι η αγάπη για την Πατρίδα και το ενδιαφέρον για την διατήρηση των αξιών που έκαναν την Ελλάδα να μεγαλουργήσει στο παρελθόν.
Ενσωματωμένη εικόνα 1
Ενσωματωμένη εικόνα 2



www.istibeifort.com


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο