Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΠΙΘΑΝΟ BREXIT;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Στις 7 Μαίου 2015 διενεργήθηκαν οι Εθνικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο και παρά τις αντίθετες δημοσκοπήσεις που έβλεπαν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, το Συντηρητικό Κόμμα του Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον εξασφάλισε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Παρ΄ότι η απελθούσα κυβέρνηση Συντηρητικών – Φιλελευθέρων Δημοκρατών εφάρμοσε μια πολιτική συνεχούς λιτότητας που δημιούργησε φοβερές οικονομικές ανισότητες, με άμεσο αποδέκτη αυτής της πολιτικής τη μεσαία αστική τάξη και οδήγησε τη χώρα σε αποσταθεροποίηση. Παρ΄ ότι επίσης, η κυβέρνηση Κάμερον – Μίλιμπαντ “κολυμπούσε” στα οικονομικά σκάνδαλα!!


Ο Κάμερον σύρθηκε στην συνθηματολογία Φάρατζ.

Ωστόσο, η αλλαγή προεκλογικής ρητορικής από πλευράς Κάμερον, που προσέγγιζε θέσεις του ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ, όπως επί παραδείγματι η υλοποίηση της πρότασης του Ukip για έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση διά μέσω δημοψηφίσματος, ανέτρεψε τα εκλογικά δεδομένα και καταξευτίλισε τους καιροσκόπους - δημοσκόπους. Αντίθετα, οι Εργατικοί και το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας ήταν υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ. Οι δε Φιλελεύθεροι Δημοκράτες είχαν κρατήσει μια ουδέτερη στάση, μη δηλώνοντας ευθέως πως είναι φιλοευρωπαϊστές. Η ξεκάθαρη δέσμευση λοιπόν, του Κάμερον για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, αφαίρεσε σημαντικά εκλογικά ποσοστά από το Ukip του Φάρατζ, καθώς και από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες οι οποίοι καταποντίσθηκαν.  

Σκηνικό τρόμου από πιθανό BREXIT.

Από την επομένη ημέρα λοιπόν των εκλογών, στήθηκε ένα σκηνικό τρόμου ατό όλους τους πολιτικούς φιλοευρωπαϊστές αναλυτές, μπροστά στην απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί, μια τέτοια απόφαση θα παρακινούσε και άλλους λαούς της ΕΕ οι οποίοι πλήττονται βάναυσα από την υφεσιακή πολιτική του γερμανικού ιμπεριαλιστικού άξονα - που διαφεντεύει από άκρο σε άκρο την ΕΕ -, να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, πιέζοντας τις κυβερνήσεις τους στην αποχώρησή τους από τον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό.
Άλλωστε, από την επόμενη ημέρα των εκλογών του Ηνωμένου Βασιλείου, στη Γερμανία άρχισαν να ηχούν τα τύμπανα της διαφαινόμενης καταστροφής της ΕΕ.
Η μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα Handelsblatt με τίτλο: “Αντίο Βρυξέλλες” ανέφερε μεταξύ των άλλων: «Η νίκη του Κάμερον ενδέχεται να προκαλέσει την ήττα της Ευρώπης, διότι ο Κάμερον θα προχωρήσει στο δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Για τη Γερμανία ένα BREXIT θα ήταν πάνω απ΄ όλα ακριβό για τη Γερμανία και θα είχε επιπτώσεις και για την υπόλοιπη Ευρώπη».  

Νωπές οι μνήμες από τη Σκωτία.
Η αναφορά της γερμανικής εφημερίδας στις δραματικές επιπτώσεις για την ΕΕ σε περίπτωση BREXIT, απηχούσε και τις απόψεις πολλών ευρωπαίων οικονομολόγων. Γιατί, το μήνυμα των Βρετανικών εκλογών για την Άγκελα Μέρκελ ήταν δισυπόστατο. Εκτός του Κάμερον, υπάρχει και το πρόβλημα του κόμματος SNP της Σκωτίας, που μπορεί να ήταν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, αλλ΄ όμως τάσσεται υπέρ της αυτονόμησης από το Ηνωμένο Βασίλειο. Και είναι νωπό το βροντερό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που πρόσφατα διενεργήθηκε στη Σκωτία, για την ανεξαρτησία της. Ως γνωστόν το “Ναι” έλαβε 44,7% στις 18 Σεπτεμβρίου 2014.     

Ο Κάμερον έπεσε στο λάκκο που έσκαψε ο ίδιος.     

Έτσι, μπορεί η προεκλογική υπόσχεση του Κάμερον για διενέργεια δημοψηφίσματος, προκειμένου να αποφασίσει ο Βρετανικός λαός για την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ ή όχι, να του έδωσε την αυτοδυναμία, αλλά ταυτόχρονα τον δέσμευσε να υλοποιήσει την προεκλογική του εξαγγελία.
Γιατί, οι Βρετανοί πολιτικοί δεν είναι Έλληνες πολιτικοί, θιασώτες του δόγματος “είπα- ξείπα”.
Γι΄ αυτό στις 23 Ιουνίου 2016 πραγματοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, το δημοψήφισμα!
Όμως, ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, έπεσε στο λάκκο που ο ίδιος έσκαψε. Και από την επόμενη ημέρα της εκλογικής του νίκης, ξεκίνησε σαφάρι περιοδειών προκειμένου να πείσει τους Βρετανούς πολίτες για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει στη χώρα η αποχώρηση από την ΕΕ.
Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα κάνει εκβιαστικά διαγγέλματα για την μη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.  

Κλονίζεται ο γερμανικός άξονας του νεοφασισμού.  

Η γερμανική ηγεσία, έχει αιφνιδιαστεί από τα δημοσκοπικά αποτελέσματα που φέρνουν πολύ μπροστά το BREXIT.
Γιατί, ο Βρετανικός λαός ζει στο “πετσί” του την αποβιομηχάνιση της χώρας του. Από τη στιγμή που η γερμανική βιομηχανία και δη η αυτοκινητοβιομηχανία τους έχει “καπελωθεί” από τη Γερμανία, που κυριαρχεί σε όλη την Ευρώπη. Και αυτές οι εξελίξεις “ξυπνούν” μνήμες στο μυαλό τους, από τις θηριωδίες των Γερμανών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.  
Γι΄ αυτό, ο πανικός έχει κυριεύσει την κυβέρνηση της Γερμανίας, η οποία δείχνει να βρίσκεται - η ιμπεριαλιστική πολιτική της - σε πλήρες αδιέξοδο.
Έτσι, η γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο “σκληρός” υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχεδόν εκλιπαρούν τους Βρετανούς πολίτες για να μην αποχωρήσουν από την ΕΕ. “Η αποχώρηση της Βρετανίας θα είναι μια βαριά απώλεια για την Ευρώπη”, αναφέρει ο ανθέλληνας και επί της ουσίας αντιευρωπαϊστής, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.     
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι σε ειδική έκδοσή του το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” είχε πρωτοσέλιδο τίτλο στα γερμανικά και στα αγγλικά: “BITTE GEHT NICHT!” “Please Don΄t Go!”. Δηλαδή, παρακαλούμε μη φύγετε!!   
Όπου οι αρχισυντάκτες του περιοδικού Κλάους Μπρινκμπόιμερ και Φλόριαν Χάρμς, ικετεύουν τους Βρετανούς και τους προτρέπουν πως, ενδεχόμενη αποχώρησή τους θα σημάνει “τη διάλυση της Δύσης”.



Έκκληση του Spiegel στους Βρετανούς: Please don’t go!

Εμείς, κεφαλαιοποιούμε ένα πιθανό BREXIT;  

Η ελληνική κυβέρνηση ακόμη, παρότι κοντεύει να κλείσει ένας χρόνος από τη Συμφωνία με τους “θεσμούς” τον Ιούλιο του 2015, δεν έχει λάβει την χρηματοδότηση από την τρόικα, εφ΄ όσον δεν έχει γίνει η περίφημη αξιολόγηση των προαπαιτούμενων.  
Αυτή η ανίκανη κυβέρνηση δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει, ότι ένα GREXIT δεν το ήθελε κανένας από τη ΕΕ, από τη στιγμή που είχαν οι αξιωματούχοι της ΕΕ να αντιμετωπίσουν το επερχόμενο BREXIT. Άφησαν λοιπόν, τον πολύτιμο χρόνο να περνά χωρίς να τολμούν να πάρουν γενναίες αποφάσεις.
Όταν επισημαίνουν – το λέω για άλλη μια φορά – οι Γερμανοί ότι ένα BREXIT θα δημιουργήσει την κατάρρευση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Θα σηματοδοτήσει τη διάλυση της ΕΕ.
Δυστυχώς όμως, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταγράψει καμιά μελέτη πλεονεκτημάτων της Πατρίδος μας, από ένα πιθανό BREXIT.
Δεν έχει καμιά μα καμιά άποψη για τα οφέλη που θα έχει η Πατρίδα μας από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την “Ευρωπαϊκή” Οικογένεια.  

Αυτή η κυβέρνηση είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση. Επί όλων των Εθνικών και Ευρωπαϊκών θεμάτων!!!




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο