Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Εντοπισμός επικίνδυνων αποβλήτων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Σφραγίστηκαν σήμερα οι εγκαταστάσεις (αποθήκες) της εταιρείας "Λουφάκης Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Χημικών" στην περιοχή Ρουμάνια, στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Στις εγκαταστάσεις της, όπου διενήργησαν έλεγχο οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας έπειτα από καταγγελίες, εντοπίστηκε ποσότητα επικίνδυνων αποβλήτων τα οποία αποθήκευε για λογαριασμό εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στην διαχείριση αποβλήτων, επικίνδυνων και μη.



Η αποθήκευση των συγκεκριμένων υλικών έγινε κατά παράβαση της άδειας που έχει χορηγηθεί στην εταιρεία από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Ο προσωρινός υπεύθυνος της εταιρείας συνελήφθη από τις αρχές με την διαδικασία του αυτοφώρου.


Για τον έλεγχο και τον εντοπισμό της ποσότητας αποβλήτων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:

«Έχουμε ξεκινήσει ήδη την τεράστια προσπάθεια εξυγίανσης του Ασωπού. Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής για όποιον παρανομεί και λειτουργεί εις βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας μας. Οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και καλώ τους πάντες να συμμορφωθούν. Κανένας δεν θα μπορέσει να σταθεί ως εμπόδιο σε αυτό που θέλουν να κάνουν όλοι οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, να δώσουν τέλος στην καταστροφή του Ασωπού και ολόκληρης της περιοχής».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο