Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ελλάδα, η χώρα με τα ακριβότερα προϊόντα και με μισθούς που καταρρέουν


Δεν γνωρίζω εάν είμαστε η χώρα της φαιδρότητας, της αδιαφάνειας και των ηλιθίων πολιτών, γνωρίζω όμως πολύ καλά πως όλα όσα σήμερα συμβαίνουν, όλα όσα κατά το τελευταίο εξάμηνο αποφασίζονται, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια έναν ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση.


Γνωρίσαμε την μείωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, αλλά και των εργασιακών μας κεκτημένων. Από σήμερα γνωρίζουμε την ελαχιστοποίηση και την ατεκμηρίωτη (και σαφέστατα αντισυνταγματική) μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Τοποθετείται, πλέον, ανώτατος μισθός στα 740€, χωρίς να λαμβάνεται καμία απολύτως μέριμνα για τα δικαιώματα των εργαζομενών πολιτών της χώρας, που μετατρέπονται εν μία νυκτί σε άθλιους δούλους του εκάστοτε εργοδότη. Η πολιτεία, με τα συντεταγμένα της όργανα, αποφάσισε πως μπορούμε να ζήσουμε με μισθούς Ουγκάντας, ενώ γίνεται πλέον κάτι περισσότερο από σαφές πως η χώρα μας μετατρέπεται σε φθηνή βιοηχανική περιοχή της Ευρώπης.

Οι μισθοί καταρρέουν, και οι δούλοι της χώρας (έτσι πλέον θα ονομάζονται οι πολίτες, αφού υποβιβάζονται με αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου - ΔΝΤ και μετατρέπονται σε δούλους των εργοδοτών) καλούνται να γνωρίσουν τον αργό θάνατο. Έτσι απλά, χωρίς πολλά λόγια, αυτοί που έχουν κατασπαταλήσει τον πλούτο το χώρας, αυτοί που υπερ-δανείστηκαν (χωρίς να μας λένε πόσα και από ποιούς) εις βάρος όλων μας, αυτοί που δεν έχουν εργαστεί ούτε μία μέρα στη ζωή τους, αυτοί που οι περιουσίες τους αποτελούν κόλαφο για το ίδιο το σύστημα (πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό), αποφάσισαν να μετατρέψουν μεθοδικά την χώρα σε στρατόπεδο καταναγκαστικών έργων (όποιος πεθαίνει νωρίς θα απαλλάσσει τους κρατούντες και από την καταβολή πιθανής σύνταξης).

Δεν είναι όμως, μόνο η μείωση των μισθών που αποφασίστηκε. Την ίδια στιγμή οι τιμές των προϊόντων γνωρίζουν αλματώδη αύξηση κατατάσσοντας την χώρα μας στην πρώτη θέση της ακρίβειας σε ολόκληρη την Ευρώπη...

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι σταθερά πρώτη στις αυξήσεις, σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες, λαϊκής κατανάλωσης.

Αναλυτικά:





■Η Ελλάδα στον πληθωρισμό 5,2%, Μ.Ο Ε.Ε 1,9%

■στην ένδυση, αύξηση 2,6%, Μ.Ο Ε.Ε 0,2%

■στα καύσιμα, αύξηση 37,9%, Μ.Ο Ε.Ε 11,9%

■στα αυτοκίνητα, αύξηση 10,3%, Μ.Ο Ε.Ε 0,7%

■στις οδικές μεταφορές, αύξηση 17,3%, Μ.Ο Ε.Ε 3,3%

■στις καφετέριες και ξενοδοχεία, αύξηση 3,3%, Μ.Ο Ε.Ε 1,5%

■στον καπνό, αύξηση 18,7%, Μ.Ο Ε.Ε 4,9%

■στη ζάχαρη, μέλι, ζαχαρώδη, αύξηση 2,8%, Μ.Ο Ε.Ε -0,2%

■στις ηλεκτρικές συσκευές, αύξηση 2,7%, Μ.Ο Ε.Ε 0,5%

■στην μπύρα, αύξηση 13,7%, Μ.Ο Ε.Ε 0,9%

■στις ασφάλειες μεταφορών, αύξηση 12,4%, Μ.Ο Ε.Ε 3,7%



"Καλό κουράγιο" μας είχε ευχηθεί ο κύριος Όλι Ρεν. Εγώ, σήμερα θα προσθέσω και καλά στερνά, αφού δεν υπάρχουν καλά μυαλά, αφού δεν υπάρχουν συνειδητοποιημένοι πολίτες αλλά αντίθετα υπάρχουν ηλίθιοι που περιφέρονται χωρίς να είναι σε θέση να αντιληφθούν αυτά που το ΔΝΤ δια χειρός Παπανδρέου αποφασίζει και διατάσσει για την χώρα και σε όσους κατοικούν σε αυτήν...



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο