Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας για το Νοσοκομείο

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων μετά από διεξοδική συζήτηση με τη Διοίκηση, εκπροσώπους των ιατρών και του προσωπικού του Νοσοκομείου της Θήβας, με την παρουσία εκπροσώπων, κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της πόλης,

Αποφασίζει κατά πλειοψηφία

Μειοψηφούντων των κ.κ. Στ.Χαλβατζή, Α.Σκούμα & Κ.Κουρκούτη καθώς και του κ. Σπ.Νικολάου ο οποίος ψήφισε λευκό.

1. Θεωρεί απαράδεκτες τις φήμες περί «κλεισίματος» του Νοσοκομείου της Θήβας. Η προστασία της δημόσιας υγείας και της παροχής υπηρεσιών περίθαλψης στους πολίτες της Θήβας, απαιτεί την καταδίκη των σχετικών φημών και όσων τις διαδίδουν, προκαλώντας αναίτια ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

2. Η αναβάθμιση του επιπέδου λειτουργίας του Νοσοκομείου της Θήβας, η διεύρυνση των ιατρικών υπηρεσιών, η ενίσχυση του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού του είναι διαρκής στόχος της τοπικής κοινωνίας.

3. Το πρόβλημα που συνολικά αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης και των μέτρων ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνεπάγεται την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης προς τους πολίτες.

4. Το Δημοτικό Συμβούλιο αισθάνεται την υποχρέωση να συγχαρεί το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Θήβας, για το γεγονός ότι με συνέπεια και συνείδηση των ευθυνών και της αποστολής τους, έχουν επιτύχει την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών με βάση οικονομικά στελεχιακά και υλικοτεχνικά μειονεκτήματα και ελλείψεις, σύμφωνα με την έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Η συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου, των Τοπικών Φορέων και των κατοίκων της περιοχής στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο της Θήβας, με στόχο την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων του, είναι δεδομένη.

Θεωρούμε απαραίτητη την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης των 16 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, καθώς και την κάλυψη κενών στο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Η στελέχωση του Νοσοκομείου και η ολοκλήρωση της υλικοτεχνικής του υποδομής πρέπει στο επόμενο διάστημα να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Τοπικής Κοινωνίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

ΕΛ.ΜΑΜΜΗΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΝΙΚ.ΣΒΙΓΓΟΣ



ΤΑ ΜΕΛΗ



Θ.ΣΒΙΓΓΟΣ

Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Π.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Γ.ΚΑΤΣΕΛΗΣ

καδμεια press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο