Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

«Μπήκα στο καταφύγιο της WikiLeaks»



Ο δημοσιογράφος Jürgen Damsch της γερμανικής εφημερίδας «Bild», βρέθηκε στη μυστηριώδη...«βάση», το άντρο του Wikileaks στη Στοκχόλμη, το «άντρο» του ανθρώπου της χρονιάς, Julian Assange. Η «καρδιά» του Wikileaks είναι... ασφαλές πίσω από μία σιδερένια πόρτα πάχους 50 εκατοστών. Το συγκεκριμένο καταφύγιο επρόκειτο αρχικά να προστατεύσει τους κατοίκους από τους βομβαρδισμούς, αλλά τώρα… προστατεύει τα δεδομένα του WikiLeaks. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα γραφεία της εταιρίας παροχής υπηρεσιών ίντερνετ, που «φιλοξενεί» και το WikiLeaks, βρίσκονται 35 μέτρα κάτω από τη γη.




Περισσότεροι από 800 servers εγγυώνται το περιεχόμενο χιλιάδων ιστοσελίδων από όλο τον κόσμο. Ο John Carlung είναι το «αφεντικό» της «σπηλιάς», προϊστάμενος της εταιρίας που «νοικιάζει» τους server. Τα πανάκριβα μηχανήματα βρίσκονται μέσα σε σπηλιά, ενώ από πάνω τους αιωρείται μια αίθουσα συσκέψεων. Δύο γεννήτριες ντίζελ από γερμανικά υποβρύχια (!) προσφέρουν την απόλυτη ασφάλεια από διακοπή ρεύματος. Οι δεκάδες κάμερες ασφαλείας καταγράφουν κάθε κίνηση των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Σε μερικά από αυτά τα μηχανήματα έπρεπε να αποθηκευτούν τα 250.000 απόρρητα έγγραφα του Mr. WikiLeaks. «Τον περασμένο Αύγουστο το WikiLeaks νοίκιασε δύο server, ενώ από την Πέμπτη που το Amazon «κλείδωσε» τους υπολογιστές του WikiLeaks, όλα τα απόρρητα έγγραφα αποθηκεύονται στο «καταφύγιο» της Στοκχόλμης. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας μάλιστα δε φοβάται εμπλοκή με τη δικαιοσύνη: «Δεν κάνουμε τίποτε παράνομο, απλά νοικιάζουμε χώρο για ιστοσελίδες», σημειώνει. Ο John Carlung τονίζει μάλιστα ότι «δεν έχουμε καμία ευθύνη για τις πληροφορίες που διακινούνται μέσα από το δίκτυο αυτό».

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο