Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ο Προβόπουλος για το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής



Ο Προβόπουλος για το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής
Γιώργος Προβόπουλος, πρόγραμμα οικονομικής πολιτικήςΟι στρατηγικές συμμαχίες θα ενισχύσουν τη δυνατότητα των τραπεζών να προσαρμοσθούν στις νέες συνθήκες

«Αν θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα μία σύγχρονη, ευημερούσα χώρα, μπροστά μας έχουμε μόνο μία επιλογή: την κατάφαση και ενεργητική συμμετοχή στη συλλογική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.


Ο διοικητής της ΤτΕ, σημειώνει πως οι άμεσες σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, είναι μονόδρομος.



Στην συνέντευξη στην κυριακάτικη «Καθημερινή» χαρακτηρίζει το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής, που εφαρμόζεται από τον Μάιο, «ιστορική ευκαιρία για τη χώρα», εφόσον εφαρμοσθεί σε όλες τις περιοχές, που καλύπτει, «με επιμονή, συνέπεια και αποφασιστικότητα» και υπογραμμίζει πως «φαινόμενα διστακτικότητας, ατολμίας ή διαχειριστικής ανετοιμότητας, όπου σημειώνονται, πρέπει να αντιμετωπίζονται αμέσως».



Ο κ. Προβόπουλος επαναλαμβάνει πως «η αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι ούτε αναγκαία, ούτε επιθυμητή, ούτε πιθανή» και κάνει λόγο για «σενάρια», τα οποία θα κατέρρεαν στο ανοικτό ενδεχόμενο (από το ΔΝΤ και το Eurogroup) να επιτευχθεί επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων των 110 δισ. Επισημαίνει πως είναι δυνατή η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές από το τέλος του 2011, εφόσον επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί και διαρθρωτικοί στόχοι και δοθούν σαφή δείγματα ότι η ανάκαμψη της οικονομίας βρίσκεται προ των πυλών.



Όσο για τις «συγχωνεύσεις τραπεζών», ο διοικητής της ΤτΕ καλεί τις τράπεζες να επανεξετάσουν το επιχειρηματικό υπόδειγμα λειτουργίας τους, επιδιώκοντας τη διατήρηση υψηλής κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας, σχηματίζοντας επαρκείς προβλέψεις για την κάλυψη του πιστωτικού κινδύνου και εξορθολογίζοντας τα έξοδά τους. «Είναι απαραίτητο να λάβουν υπόψη (οι τράπεζες) ότι, ακόμη κι όταν η οικονομική δραστηριότητα επανέλθει σε ανοδική πορεία, ο ρυθμός επέκτασης των εργασιών τους θα διαμορφωθεί σε επίπεδο χαμηλότερο εκείνου που είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν, πριν από την κρίση», διευκρινίζει ο κ. Προβόπουλος και καταλήγει: «Στο πλαίσιο αυτό, η σύναψη στρατηγικών συμμαχιών, λόγω των θετικών συνεργειών, που συνεπάγονται για την αποδοτικότητα, την κεφαλαιακή επάρκεια, το κόστος λειτουργίας και τη ρευστότητα, θα ενισχύσει τη δυνατότητα των τραπεζών να προσαρμοσθούν στις νέες συνθήκες. Η τελική, βέβαια, αξιολόγηση και η απόφαση ανήκει στις ίδιες τις τράπεζες».
Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο