Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Το σεξ... χρόνια δεν κοιτά




Το sex χρόνια δεν κοιτά!!!

Ποιος είπε ότι το σεξ έχει ηλικία; Σύμφωνα με Αυστραλούς ερευνητές οι ηλικιωμένοι άνδρες συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για το σεξ ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία. Μπορεί όμως το πνεύμα να είναι πρόθυμο, αλλά η σαρξ είναι ασθενής και αναγκάζονται να απέχουν από τη σεξουαλική δραστηριότητα λόγω των ασθενειών που τους ταλαιπωρούν, όπως διαβήτης ή προστάτης, αλλά και λόγω έλλειψης ευκαιριών. Οι ερευνητές τονίζουν ότι η αρσενική ορμόνη, η τεστοστερόνη, συνδέεται άμεσα με το πόσο συχνά ένας άνδρας άνω των 75 διατηρεί σεξουαλικές σχέσεις.



Η Ζόι Χάιντ του πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας και οι συνεργάτες της μελέτησαν περισσότερους από 2.700 άνδρες ηλικίας από 75 έως 95 χρόνων και τα αποτελέσματα της μελέτης τους δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Annals of Internal Medicine. Προκειμένου να συλλέξουν τις πληροφορίες που χρειάζονταν, οι ερευνητές υπέβαλαν μία σειρά ερωτήσεων αναφορικά με την υγεία, τις σχέσεις και τη σεξουαλική δραστηριότητα.



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ένας στους τρεις ερωτηθέντες είναι σεξουαλικά ενεργός (δηλαδή έχει κάνει έστω μία φορά σεξ τον περασμένο χρόνο). "Μπορεί οι ηλικιωμένοι άνδρες να έχουν περιορισμένη σεξουαλική δραστηριότητα, αλλά το σεξ παραμένει τουλάχιστον για το 1/5 των ανδρών ηλικίας από 90 έως 95 χρόνων κάτι εξαιρετικά σημαντικό, ανατρέποντας το στερεότυπο των ασεξουαλικών ηλικιωμένων", υποστηρίζει η αυστραλιανή ερευνήτρια. "Από αυτούς που είναι σεξουαλικά ενεργοί, περισσότερο από τον 40% είναι δυσαρεστημένοι με τη συχνότητα της σεξουαλικής τους δραστηριότητας", συνεχίζει η ίδια.



Η 3η ηλικία και το σεξ!



RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο