Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄

Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ μαθητές της Στ΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της και τις δράσεις που υλοποιούνται. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν παλαίτυπα βιβλία.

Οι μαθητές μέσα από τα βιβλία της Βιβλιοθήκης γνώρισαν τις ενδυμασίες των κατοίκων της περιοχής  που φορούσαν την περίοδο της επανάστασης του 1821. Επίσης, έμαθαν για την  ιστορία των Αρβανιτών , τις παραδόσεις και τα έθιμά τους.  Μπροστά στο άγαλμα του αγωνιστή του 1821, Καπετάν Ιωάννη Λιάπη  που βρίσκεται στην αυλή της Βιβλιοθήκης , ο κ. Αναστάσιος Λιάπης τους εξήγησε ιστορικά και λαογραφικά θέματα που σχετίζονται με εκείνη την περίοδο.
Στη συνέχεια ακολούθησε προβολή οπτικοακουστικού υλικού σχετικά με τη ζωή και τη δράση του αγωνιστή Νικηταρά, στην αίθουσα προβολών της Βιβλιοθήκης.
Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς Ματθαίο Παναγιώτη, Μαστροθανάση Ζωή & Χούνδρη Γιώργο καθώς  και τη διεύθυνση του 3ου  Δημοτικού Θήβας για τη συνεργασία τους στην  υλοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης.







Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο