Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΟΝΟΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συνεχίζονται οι επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Μπακομήτρου, για την έγκαιρη πρόληψη, οργάνωση και υλοποίηση αποτελεσματικών μέτρων προστασίας και αποφυγής της ελονοσίας και άλλων ασθενειών που μεταδίδονται με διαβιβαστές, στα πλαίσια του έργου καταπολέμησης κουνουπιών στην ΠΣΤΕ. 

Με μία σειρά επαφών που ξεκίνησε από την Λαμία και εκτυλίσσεται σταδιακά σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας.
Ωστόσο παρουσία της Χωρικής Αντιπεριφερειάρχη κας Φανής Παπαθωμά, υπηρεσιακών φορέων της ΠΣΤΕ, εκπροσώπων των  Δήμων Λιβαδειάς, Διστόμου-Αράχωβας- Αντίκυρας, Ορχομενού, Αλιάρτου και των Τοπικών Κοινοτήτων τους καθώς και του επιστημονικού υπευθύνου της αναδόχου εταιρείας, καθορίστηκαν πρακτικές διαχείρισης, συνεργασίας και βελτιστοποίησης της αποτελεσματικότητας του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών που εκτελεί η ΠΣΤΕ, σύμφωνα με τα εντομολογικά και επιδημιολογικά δεδομένα. 
Ενώ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με φορείς των Δήμων Θήβας και Τανάγρας καθώς και των Τοπικών Κοινοτήτων αυτών. Καταρτίστηκε πρόγραμμα συναντήσεων ενημέρωσης στα Δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με συμμετοχή των Δνσεων Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.  Για την εβδομάδα  που δανύουμε καθορίσθηκαν προγραμματισμένες ενημερώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας.
Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φορέων και πολιτών της Περιφέρειας, θα διαμορφώσει σημαντικές δράσεις, με στόχο τον περιορισμό της όχλησης και την ελαχιστοποίηση των κρουσμάτων ασθενειών, που μεταδίδονται με διαβιβαστές . 


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο