Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του LSE "Το Μέλλον του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος"

The Future of Greek Banking
Τετάρτη 9 Μαρτίου Μέγαρο Καρατζά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με πολύ επίκαιρο και σημαντικό θέμα: "Το Μέλλον του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος”, μία διοργάνωση του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science.


Ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις από εκπροσώπους ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, επενδυτικών οίκων και από τον CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σχετικά με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, την αποκατάσταση της πολιτικής σταθερότητας και της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, το ρόλο των ξένων funds στη διαχείριση των κόκκινων δανείων, τις τάσεις στο Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και τις πιθανές επιπτώσεις στην Ελλάδα, την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων, την ρευστότητα και την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών καθώς και το ενδεχόμενο σενάριο μίας νέας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Ομιλητές ήταν οι:

▪ Γιώργος Κάτσικας, Director, Financial Institutions Group, EMEA, UBS 
Ιωσήφ Κιουρούκογλου, Director, Head, Investment Banking, Greece & Cyprus, Bank of America Merrill Lynch
▪ Άρης Ξενόφος, CEO, Hellenic Financial Stability Fund (LSE Graduate) 
Γεώργιος Τριανταφύλλου, Executive Director, Head, Investment Banking Services Greece, Goldman Sachs
▪ Reza Moghadam, Vice Chairman, Global Capital Markets & Head of Sovereign Debt Coverage, Morgan Stanley (LSE Graduate)
▪ Alex Pretzner, Managing Director, Head, Financial Institutions Group, CEEMEA, Citi

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Την εκδήλωση άνοιξε η Μαρία Ξυτάκη, Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων London School of Economics and Political Science η οποία μίλησε για το έργο και το όραμα του Συλλόγου και για τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ευχαριστώντας στο τέλος τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης.
Η Σία Κοσιώνη, Δημοσιογράφος και Παρουσιάστρια Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων ΣΚΑΪ και απόφοιτος LSE, στην ομιλία της τόνισε την ανάγκη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ενώ παράλληλα δήλωσε περήφανη απόφοιτος του LSE κυρίως λόγω του σημαντικού έργου που επιτελείται τα τελευταία χρόνια από τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του LSE.
​Συντονιστής του πάνελ ήταν ο Νίκος Χρυσολωράς, Greece & Cyprus Bureau Chief στο Bloomberg και απόφοιτος LSE.

Πλήθος κόσμου από τον πολιτικό, τον τραπεζικό, τον επιχειρηματικό και τον ακαδημαϊκό χώρο  παρακολούθησαν την εκδήλωση στο κατάμεστο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας.
Ενδεικτικά συμμετείχαν οι: Άδωνις Γεωργιάδης, Χρήστος Σταϊκούρας, Μιράντα Ξαφά, Γκίκας Χαρδούβελης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Πέτρος Δούκας, Σία Κοσιώνη, Νίκος Σοφιανός, Πάνος Τσακλόγλου, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, Δημήτρης Καμμένος, Giuseppe Giano.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν:
Euroxx Securities, Hellenic Entrepreneurship Award, ​KPMG, Aqurance, ELPEN και ο Όμιλος Επιχειρήσεων Βυτόγιαννη. 
Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ​το ​Ελληνικό Παρατηρητήριο LSE, η ICAP Group, η Karydis Labels και η MScomm.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο