Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμούμε τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών για το δικαίωμα  συμμετοχής τους με ίσους όρους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.


Τις τελευταίες δεκαετίες αν και έχει επιτευχθεί μεγάλη και σημαντική πρόοδος σε θέματα ισότητας, δυστυχώς εξακολουθούν να υφίστανται  διακρίσεις, αδικίες και ανισότητες εις βάρος των γυναικών.
Η πολιτεία στο σύνολό της και ειδικότερα η αυτοδιοίκηση οφείλουν να σταθούν αρωγοί στη γυναίκα, που  αποτελεί τον πυρήνα της οικογένειας, φέροντας πολλαπλούς ρόλους, δίνοντας κυρίως προτεραιότητα στην άνεργη γυναίκα, την χαμηλά αμειβόμενη, την ανασφάλιστη, την πολύτεκνη, στη μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, στη συνταξιούχο, στην κακοποιημένη γυναίκα.


Ο Δήμος Θηβαίων με τη λειτουργία διαφόρων δομών και υπηρεσιών, όπως το Συμβουλευτικό Κέντρο κατά της Βίας των Γυναικών, τους Παιδικούς Σταθμούς, το Κοινωνικό Φροντιστήριο,  το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, την Κοινωνική Υπηρεσία, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής & Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ κ.α., προσπαθεί να στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει τη γυναίκα και τα παιδιά της. Παράλληλα ως Δημοτική Αρχή στο χώρο εργασίας πετύχαμε την ισότιμη συμμετοχή της γυναίκας στις θέσεις ευθύνης και στα όργανα λήψης αποφάσεων και διοίκησης του Δήμου, ενώ συγκροτήσαμε τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων.


Αναγνωρίζοντας λοιπόν το μεγαλείο της προσφοράς τους, καταθέτουμε, με αφορμή τον Παγκόσμιο Εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, το σεβασμό και την εκτίμησή μας σε εκείνες που παραμένουν ανόθευτοι φορείς αγάπης και δύναμης, τη μητέρα, τη σύζυγο, τη γιαγιά, την αδελφή, τη φίλη, τη συνάδελφο και ευχόμαστε να συνεχίσουν, παρά τις δυσκολίες της σύγχρονης εποχής, να στηρίζουν την οικογένεια και την κοινωνία, όπως μόνο εκείνες γνωρίζουν με το αστείρευτο θάρρος τους.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο