Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη Δήμου Θηβαίων και ΧΕΝ Θήβας στο κατάστημα κράτησης γυναικών Ελεώνα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016- Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Κίτσο, την Πρόεδρο της Τ.Κ. Ελεώνα κα Κατσέλη Δέσποινα, τις εργαζόμενες του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων, την Πρόεδρο της ΧΕΝ Θήβας κα. Ιωάννα Τούσσα και μέλη της .


Η επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου Συμβουλευτικής, περιελάμβανε συνάντηση με τον Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης κ. Γεώργιο Μακρή, τις εργαζόμενες στην Κοινωνική του Υπηρεσία, τον Διευθυντή του 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Ελεώνα κ. Κολέσια Ιωάννη και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μακρής ενημέρωσε για όλες τις δράσεις που υλοποιούνται στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα, από το Υπουργείο Παιδείας,  το Δήμο Θηβαίων, το ΚΕΘΕΑ και  εθελοντικές ομάδες και τις θετικές επιπτώσεις που έχουν στις έγκλειστες.

Παράλληλα ευχαρίστησε το Δήμο Θηβαίων, που διοργάνωσε δράση συγκέντρωσης διαφόρων ειδών που είχαν ανάγκη οι κρατούμενες, τα οποία απεστάλησαν στις φυλακές καθώς και για την υποστήριξή του μέσω των προγραμμάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θηβαίων (Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή, Εκμάθηση Ελληνικής Γλώσσας και Υποστήριξη σε κρατούμενες). Ευχαρίστησε επίσης τις γυναίκες- μέλη της ΧΕΝ Θήβας για τα εθελοντικά προγράμματα που πραγματοποιούν (αυτή τη στιγμή η ΧΕΝ πραγματοποιεί μαθήματα μαγειρικής στις έγκλειστες).

Στη συνέχεια οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν σε διάφορους χώρους των φυλακών (στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στα δημιουργικά εργαστήρια, στα μαγειρεία, στα ιατρεία κα) και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις έγκλειστες και να τις ενημερώσουν για τη λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Δήμου αλλά και να ακούσουν τις εντυπώσεις τους από τα προγράμματα που πραγματοποιούνται στη φυλακή.

Μετά τη συνάντηση  στις Γυναικείες Φυλακές, ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος και η Πρόεδρος της Τ.Κ. Ελεώνα επισκέφτηκαν το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα, όπου συνομίλησαν με τον Διευθυντή κ. Δουλάμη Παύλο και τον Αρχιφύλακα κ. Σαρρή Γιάννη στο πλαίσιο γνωριμίας με τη διοίκηση και ενημέρωσης  σχετικά με τη λειτουργία του.  

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες ο Δήμος θα παραλάβει ποσότητες εσπεριδοειδών (πορτοκάλια,  ακτινίδια) μέσω του προγράμματος  “Δωρεάν Διανομή Αποσυρόμενων Εσπεριδοειδών”,  τις οποίες και θα παραδώσει στα  καταστήματα κράτησης Ελεώνα.  










Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο