Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ο “ΜΠΟΓΙΑΣ” ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ “ΜΑΥΡΟΓΑΤΟ” ΤΗΣ SIEMENS

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Από αναβολή σε αναβολή η δίκη της Siemens με τους 64 κατηγορούμενους.

Η περίφημη δίκη της Siemens των 64άρων κατηγορουμένων για τα “μαύρα ταμεία” μέσω των οποίων εξαγοράσθηκαν πολιτικά πρόσωπα, πάει από αναβολή σε αναβολή. Με πρόσχημα την απεργία των δικηγόρων, προχθές η δίκη αναβλήθηκε για τρίτη φορά και ορίσθηκε εκ νέου για την 8η Μαρτίου 2016. Είναι όμως, πολύ πιθανόν να αναβληθεί πάλι, είτε λόγω της απεργίας των δικηγόρων ή θα εφεύρουν άλλο λόγο αναβολής. Γιατί είναι πλέον πασιφανές πως δεν θέλουν να γίνει η δίκη.

Αυτές οι συνεχείς αναβολές εξυπηρετούν πρωτίστως το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, τα εμπλεκόμενα διευθυντικά στελέχη της Siemens στην Ελλάδα, αλλά και της μητρικής εταιρείας στη Γερμανία και τα εμπλεκόμενα διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ, του οποίου σύντομα θα εξαγορασθεί και το υπόλοιπο 10% του ελληνικού δημοσίου από τη Γερμανία.
Αυτό το πολιτικό σύστημα, επιδιώκει να έχει εφεδρείες για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται για τους ίδιους, από την οργή του λαού μας. Για να μπορέσει να διαχειρισθεί μια μεγάλη πολιτική κρίση, θα πρέπει να ενεργοποιήσει όλους εκείνους που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο μεγάλο σκάνδαλο της Siemens κατά την περίοδο 1981 – 2004. Μια συγκλονιστική περίοδο που η Siemens με συνέταιρο τον Σωκράτη Κόκκαλη, μονοπωλούσε το 100% των προμηθειών του ΟΤΕ.
Άλλωστε, το σημερινό πολιτικό σύστημα ποντάρει στο γεγονός πως αρκετοί κατηγορούμενοι πλησιάζουν ή ξεπερνούν τα 80 χρόνια.
Επίσης, να θυμίσουμε πως βασικοί μάρτυρες κατηγορούμενοι έχουν ήδη αποβιώσει, όπως ο Μανώλης Σταυριανός, ο Neuburger κ.α   

Ο ρόλος της εφημερίδος “το Βήμα”.

Προ ημερών η δημοσιογράφος του “Βήματος” Γιάννα Παπαδάκου στο άρθρο της: “ο αόρατος ταξιδευτής κ. Καραβέλλας, εξαφανισμένος από το 2009”, μας “ενημέρωνε” πως ο 78χρονος σήμερα Χρήστος Καραβέλας που είναι μεταξύ των 64 κατηγορουμένων για τα μαύρα ταμεία της Siemens και ταυτόχρονα καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης, μοιάζει με χέλι που γλιστράει στην Ευρώπη. Από το Μαρούσι και τη Ρόδο ως το καζίνο του Μόντε Κάρλο και τη Γερμανία. Ο Καραβέλλας, δεν ταξίδεψε στη Νότια Αμερική ή στην Ουρουγουάη, όπως πολλοί πιστεύουν…   
Βέβαια, η κ Παπαδάκου εάν γνωρίζει κάτι περισσότερο, γιατί δεν ενημερώνει τις δικαστικές αρχές για να προβεί στη σύλληψη του Καραβέλλα;
Όμως, μήπως το ενδιαφέρον της εργοδοσίας της εφημερίδος, δεν είναι να συλληφθεί ο Καραβέλλας – γιατί τότε θα δώσει πάρα πολλούς, από τη στιγμή που ήταν ο κομιστής του μαύρου χρήματος σε πολιτικά πρόσωπα – αλλά όπως άλλωστε φαίνεται και από το σύνολο του άρθρου, το ζητούμενο είναι η στοχοποίηση του Καραβέλλα και η ταυτόχρονη απενοχοποίηση του Χριστοφοράκου;
Από αυτό το δημοσίευμα μήπως εξυπηρετούνται κάποια άλλα πολιτικά συμφέροντα εντός αλλά και εκτός Ελλάδος;

Γεωργίου και Καραβέλλας ήταν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου.    

Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι θα πούμε, όπως πολλές φορές έχουμε αναδείξει πως, ο Χρήστος Καραβέλλας και ο Ηλίας Γεωργίου έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην τύχη των τηλεπικοινωνιών της χώρας μας και ίσως για την περίπτωση του ΟΤΕ και της δίκης των 64άρων, να είναι οι βασικοί μάρτυρες – κατηγορούμενοι που θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, για να είχαν ανοίξει το “δύσοσμο” στόμα τους.  
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, όπως μας πληροφορούν, πως ο υιός του κ. Γεωργίου έχει κάνει μπίζνες στα Αραβικά Εμιράτα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και όχι μόνο.

Το παρασκήνιο για την απόφαση του ΣΤΕ.  

Όσον αφορά τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, γνωρίζουμε πως το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ) παρέπεμψε στην Ολομέλειά του το θέμα, το οποίο θα συζητείτο την Παρασκευή 4 Μαρτίου, αλλά λόγω της απεργίας των δικηγόρων, πήρε αναβολή για την 29η Μαρτίου 2016.  Όπου Εξωδικαστικός Συμβιβασμός, είναι η Σύμβαση που συνήψε η κυβέρνηση Σαμαρά με τη Siemens, ακυρώνοντας την μοναδική ομόφωνη απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, όπου επιδίκαζε αποζημίωση τουλάχιστον 2 δις ευρώ της γερμανικής εταιρείας στο ελληνικό δημόσιο.   
Πάντως, εγκυρότατες πληροφορίες μας, αναφέρουν πως κατ΄ αρχήν η διάθεση του ΣΤΕ προς την ολομέλειά του, ήταν αρνητική για τη Siemens.
Και όπως ακούγεται η Siemens έχει κινητοποιήσει μεγάλο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών προκειμένου να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς την υπόθεση. Άλλωστε, εκπρόσωπος του εν λόγω γραφείου παρέστη για λογαριασμό της Siemens στις 24 Μαρτίου 2015, όταν και παραπέμφθηκε η υπόθεση στην Ολομέλεια.
Για τη μεγάλη καθυστέρηση της εκδίκασης της υπόθεσης, εμείς ανησυχούμε, από τη στιγμή που τις τελευταίες ημέρες είναι της μόδας να αποκαλύπτονται κρυφές συναντήσεις πολιτικών προσώπων με καναλάρχες – μεγαλοεργολάβους, ιδιοκτητών Συστημικών ΜΜΕ, οι οποίοι διαπλέκονται με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Επιστράτευση “μπόγια” για την αναζήτηση “μαύρης ζημιάρας γάτας”.

Ωστόσο, εμείς ενημερωνόμαστε πως επιστρατεύθηκε ντεντέκτιβ “μπόγιας” για να δράσει στην περιοχή της ευρύτερης Κηφισιάς και να περισυλλέξει όλες τις “μαύρες γάτες” που κινούνται περί των οδών Ρόδων – Πεντέλης και Νυμφών.
Ο ελεύθερος ακόμη “μαύρος γάτος” έχει ακούσει και έχει δει πάρα πολλά σε εκείνη τη “γειτονιά” που “έλαμψε” την εποχή του πολιτικά αμαρτωλού ΄93 . Γι΄ αυτό θα έχει να μας διηγηθεί πολλά ενδιαφέροντα, τόσο για τον πολιτικό βίο του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όσο και γι΄ αυτόν του επίδοξου μελλοντικού Πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κυριάκου Μητσοτάκη.  
Πολλοί λοιπόν, ελπίζουν πως με τη μάζωξη που θα κάνει ο “μπόγιας”, θα είναι μέσα σ΄ αυτή και ο “περισπούδαστος μαύρος γάτος”.
Όμως, έχουν γνώση οι φύλακες!!         

Επίλογος.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, αλλά για να διευκολυνθεί το ΣΤΕ στην απόφασή του, να πούμε – όπως ενημερωνόμαστε από ακριβέστατη πηγή – πως οι εναπομείναντες εργαζόμενοι στη Siemens είναι περί τους 180 με 190.
Υπολείπονται δηλαδή, από τη δέσμευση της γερμανικής εταιρείας στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό που υπέγραψε το 2012 με το ελληνικό δημόσιο, περί τους 410 με 420 εργαζόμενους. Τι έγιναν αυτοί οι εργαζόμενοι; Οδηγήθηκαν στην ανεργία;
Γιατί, αν δεν κάνουμε λάθος η Siemens είχε δεσμευθεί πως θα διατηρήσει 600 εργαζόμενους. Τι έχει να πει ο CIO της Siemens κ. Πάνος Ξυνής;



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο