Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Στις 21 Νοεμβρίου το νέο κόμμα

 

Συνέντευξη Ντόρας Μπακογιάννη στην Καθημερινή της Κυριακής

Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη είναι έτοιμη να ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματος της, στις 21 Νοεμβρίου ενώ υπογραμμίζει ότι δεν θα πρόκειται για ένα κόμμα διαμαρτυρίας αλλά για μία «πρόταση διακυβέρνησης». Προβλέπει ότι «η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι η τελευταία μονοκομματική κυβέρνηση της χώρας». Ταυτόχρονα φαίνεται ότι δεν θεωρεί ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να την ακολουθήσει στο νέο πολιτικό φορέα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρ' ότι «έχει άλλη πολιτική διαδρομή».

Όσο αφορά την πολιτική φυσιογνωμία του νέου φορέα η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρει ότι στόχος είναι ένα κίνημα που θα καλύψει ένα πολιτικό και ιδεολογικό χώρο που σήμερα δεν αντιπροσωπεύεται από κανέναν ενώ επίσης τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, καθώς αναφέρει ότι υπάρχει η ανάγκη εθνικής συνεννόησης στη βάση προγραμματικών συμφωνιών.

Από την συνέντευξη δεν έλειψε και η κριτική στα δυο μεγάλα κόμματα με το μεν ΠΑΣΟΚ να είναι «ανεπαρκές και κατώτερο των περιστάσεων», και τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά να «καθοδηγείται από εμμονές και δόγματα ενός ακροδεξιού, αντιευρωπαϊκού πυρήνα».

Ειδικότερα για την πρώην κομματική της ομάδα δήλωσε ότι: «Το μεγάλο αστικό κόμμα της χώρας - η Νέα Δημοκρατία - όφειλε την ώρα της κρίσης να στηρίξει το πακέτο δανειοδότησης και να διαφωνήσει με τα επιμέρους μέτρα».
Τέλος, συμμερίζεται απόλυτα την άποψη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, περί «λαϊκισμού του κ. Σαμαρά», διευκρινίζοντας πως «καμία σχέση δεν έχει με τη σοβαρότητα και την αλήθεια η θέση του Σαμαρά για μηδενισμό του ελλείμματος σε 1 - 1,5 χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο