Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Κοινοβουλευτική κόντρα με φόντο το Βατοπέδι

Σφοδρή αντιπαράθεση με αιχμή την έκδοση των πορισματικών εκθέσεων των κομμάτων για την υπόθεση του Βατοπεδίου σημειώθηκε στη Βουλή, μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - στην οποία παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - στο πλαίσιο της συζήτησης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ, για την αδυναμία εφαρμογής ολοκληρωμένης πολιτικής για το φάρμακο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Κ. Μαρκόπουλος, «προέτρεψε» την κυβέρνηση να κάνει τη συζήτηση μετά τις εκλογές, τότε που θα ανακοινώσει την πολιτική για το ΦΠΑ, αιτιολογώντας πως είναι ο καλύτερος τρόπος να κουκουλώσει αυτά που θέλει να κάνει για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Μετέφερε την εκτίμηση της ΝΔ ότι όλα αυτά που έχουν γίνει στην Επιτροπή για το Βατοπέδι, και το πόρισμα για το οποίο θα γίνει συζήτηση στη Βουλή, αποδεικνύει πως όλο αυτό το σύστημα των εξεταστικών είναι μια προμετωπίδα καπνού, «να καλύψουμε την εικόνα, να δημιουργήσουμε εφιάλτες και φόβο. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσουν αυτές οι πολιτικές, του Μνημονίου που δεν αντέχει ο λαός».

Για «προσπάθεια του απόλυτου παραλογισμού, υποβάθμισης νοημοσύνης του ελληνικού λαού και συγκάλυψης ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπας, απαντώντας στον ομολόγό του από την αξιωματική αντιπολίτευση. Διερωτήθηκε επίσης αν είχε άδικο ο κ. Καραμανλής όταν μιλούσε για σκάνδαλο, γιατί τέσσερα στελέχη τα άφησαν εκτός ψηφοδελτίων, γιατί μιλούσε για βαρίδια ο Σαμαράς; Είπε επίσης πως όσο και να προσπαθούν κάποιοι να συγκαλύψουν, «εμείς θα προχωρήσουμε με απόλυτη διαφάνεια». Σε σχέση με την αναφορά του κ. Μαρκόπουλου στο Μνημόνιο, ο κ. Πρωτόπαπας ρώτησε: «Να εγκαταλείψουμε το Μνημόνιο και να βάλουμε τι στη θέση του, το μαγικό ραβδάκι;»

«Δεν είναι δυνατόν να διαιωνίζεται αυτό το ανούσιο δικομματικό παιχνίδι. Δεν είναι δυνατόν να ελέγχεται ο κ. Δούκας και να μην ελέγχεται ο κ. Φωτιάδης» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας ο οποίος πρόσθεσε πως αυτό σχετίζεται με την αποκάλυψη της αλήθειας και το σταμάτημα αυτών των μηχανισμών που γεννούν και παράγουν σκάνδαλα.

Συμπλήρωσε πως ήδη η αγωγή που έχει ασκήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου και που θα συζητηθεί τον Ιανουάριο για την επανάκτηση από το Δημόσιο της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι ήδη δεν υπονομεύεται ως προοπτική και ως διαδικασία για να φτάσει το Δημόσιο να μην υπερασπιστεί ακριβώς τα δικά του συμφέροντα και τα δικά του δικαιώματα. «Πολλοί ξέρουν γι αυτές τις υποθέσεις, αλλά λίγοι μιλούν. Το σκάνδαλο Βατοπεδίου ενδεχομένως είναι ήδη και πάλι σε εξέλιξη» είπε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο