Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Σύμπνοια στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου

Με τη σύμφωνη γνώμη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα.

Η ΝΔ έδωσε θετική ψήφο επί της αρχής, αλλά δήλωσε ότι διαφωνεί σε αρκετά από τα άρθρα για κατάργηση ή συγχώνευση συγκεκριμένων υπηρεσιών, ενώ στο επίκεντρο της διαφωνίας βρίσκεται η ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ, αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία καταργείται και της οποίας 270 εργαζόμενοι προσληφθέντες ένα μήνα πριν τις εκλογές του περυσινού Οκτωβρίου απολύονται αυτοδικαίως με καταγγελία των συμβάσεών τους.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανιτίδης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως πρώτο βήμα ορθολογικής αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα με σκοπό τον περιορισμό του εύρους του, υπογραμμίζοντας ότι από την συγχώνευση ή κατάργηση των πρώτων υπηρεσιών και νομικών προσώπων εξοικονομούνται ετησίως περί τα 10,5 εκατ. ευρώ.
Αντίθετη με το νομοσχέδιο, δήλωσε η εισηγήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, κρίνοντας ότι αυτό «σκοπεύει στην περαιτέρω θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, ενώ κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κρατούν διαχρονικά ομήρους τους εργαζόμενους και εν τέλει τους συκοφαντούν ως προϊόν ρουσφετιού.
Δειλή και άτολμη κίνηση χαρακτήρισε, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Άγγελος Κολοκοτρώνης, τονίζοντας ότι «επιλέχθηκε η πλέον ανώδυνη προσέγγιση για το φόβο του πολιτικού κόστους», ενώ όσον αφορά το οικονομικό όφελος χαρακτήρισε τα 10 εκ. ως «πολύ φασαρία για το τίποτε»
Επιφυλάξεις εξέφρασε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος, που δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον «καυγά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ποιος καταργεί περισσότερους οργανισμούς»
Μεθαύριο Πέμπτη θα εκθέσουν τις απόψεις τους ενώπιον της επιτροπής για το υπό κρίση νομοσχέδιο εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο