Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Τελεσίγραφο ΡΚΚ προς την κυβέρνηση της Τουρκίας

Αν η κυβέρνηση της Τουρκίας εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ, τότε η εκεχειρία θα τερματιστεί, προειδοποιεί ο ηγέτης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Independent.

«Θα περιμένουμε άλλες 15 ημέρες. Αν προκύψει κάτι θετικό, θα επεκτείνουμε την μονομερή εκεχειρία. Αν δεν υπάρξουν χειροπιαστές ενδείξεις (προόδου), θα εξετάσουμε τις εξελίξεις και θα πράξουμε ό,τι πρέπει να πράξουμε για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας», δήλωσε ο Μουράτ Καραγιλάν από το κρησφύγετό του στο βόρειο Ιράκ, όπου βρίσκονται τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης.

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, κυρίως Κούρδοι, έχουν σκοτωθεί από τότε που το PKK ξεκίνησε ένοπλο αγώνα κατά της Τουρκίας το 1984 διεκδικώντας ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν.

Τα μέλη του τώρα επιδιώκουν περισσότερα δικαιώματα και αυτονομία για τα 15 εκατομμύρια Κούρδους που εκτιμάται ότι ζουν στην Τουρκία.

Στις 13 Αυγούστου το PKK κήρυξε μονομερή εκεχειρία διάρκειας ενός μήνα, την οποία στις 30 Σεπτεμβρίου παρέτεινε επ’ αόριστον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο