Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

«Πράσινο φως» για την ίδρυση Εμπορευματικών Κέντρων

Το «πράσινο φως» για την ίδρυση Εμπορευματικών Κέντρων ανάβει η ερμηνευτική εγκύκλιος που εξέδωσε αργά το απόγευμα ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.

Με την εγκύκλιο διευκρινίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις ίδρυσης, καθορίζονται οι προδιαγραφές για τις μεταφορικές υποδομές καθώς και ο τρόπος υποβολής δικαιολογητικών και νομιμοποιητικών εγγράφων για Εμπορευματικά Κέντρα έκτασης από 100 έως 500 στρέμματα.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η συγκρότηση Επιτροπής από εκπροσώπους οργανώσεων Logistics και καθηγητές Πανεπιστημίου, η οποία θα επεξεργαστεί σχέδιο νόμου για τη δημιουργία μικρών Εμπορευματικών Σταθμών έκτασης 10 στρεμμάτων και άνω, κατά το πρότυπο της Γερμανίας και της Γαλλίας, με στόχο την ανάπτυξη διατροπικών εμπορευματικών μεταφορών.

Με την συγκεκριμένη εγκύκλιο παρέχονται οδηγίες και εξειδικεύονται περισσότερο:

- δικαιολογητικά και στοιχεία που θα πρέπει να συνοδεύουν τις αιτήσεις για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης του Εμπορευματικού Κέντρου.

- δικαιολογητικά και στοιχεία που θα πρέπει να συνοδεύουν τις αιτήσεις συμμετοχής στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή επενδυτικού σχεδίου ίδρυσης και λειτουργίας Εμπορευματικού Κέντρου που θα λάβει επιχορήγηση.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο για την ίδρυση Εμπορευματικού Κέντρου υποβάλλονται, μεταξύ άλλων, στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων νομιμοποιητικά έγγραφα της Εταιρείας, του μετοχικού κεφαλαίου και της εκπροσώπησης της, δικαιολογητικά εξασφάλισης της απαιτούμενης έκτασης, πολεοδομική μελέτη και Γενικό σχέδιο διάταξης των εγκαταστάσεων, συγκοινωνιακή και Περιβαλλοντική μελέτη, επενδυτικό σχέδιο για την ίδρυση του Εμπορευματικού Κέντρου, τις οι πηγές χρηματοδότησης και χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των απαιτούμενων έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο