Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Γιώργο μήπως πρέπει να ρωτήσεις τον Ταγίπ αν θέλει ενοίκιο για το Μαξίμου;
  • Τουρκικός εναέριος χώρος η περιοχή του Αγαθονησίου, που παραβιάζεται από τα Ελληνικά μαχητικά!!!
  • Γιώργο, με πόσα στρέμματα είπαμε πως "κοιμάσαι ήσυχος"; Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μετρήσουμε το... Αγαθονήσι
Ο βήχας πρέπει να κόβεται από την αρχή και αυτό στην περίπτωση της Ελλάδας δεν ισχύει, πολύ φοβόμαστε πως βρισκόμαστε στην απαρχή τρομερά δυσάρεστων εξελίξεων στα εθνικά θέματα της χώρας. Μάλιστα, φρονούμε πως βρισκόμαστε μόλις στην αρχή σειράς θεμάτων που θα τεθούν μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς, από γείτονές μας, που εκμεταλλευόμενοι την δεινή πολιτική (και όχι οικονομική) κατάσταση -και ηγεσία- της χώρας, θα τολμήσουν να αποκομίσουν τα μέγιστα οφέλη εις βάρος της Ελλάδας.
Οι δηλώσεις για το Αγαθονήσι έγιναν ενώ ο κύριος Ερντογάν βρίσκεται στην Ελλάδα!!! Απάντηση, ουσιαστική, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει και όλα δείχνουν πως ο κύριος Παπανδρέου δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να χαλάσει το weekend (το Σαββατοκύριακό του, επί το ελληνικότερον) για μία υπόθεση του αέρος. Κάποιοι, τα γνωστά παπαγαλάκια, ίσως να τρέξουν να δικαιολογήσουν τον κύριο Παπανδρέου, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός να "αερολογεί"...!
"Τι να πει κανείς, για το μυαλό της αλληνής". Εδώ που έχουμε φτάσει, μπορούμε να τα περιμένουμε όλα, πλέον.
Αλλά, εάν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν Έλληνας πρωθυπουργός και όχι πρωθυπουργός των Ελλήνων, σήμερα κιόλας, μετά το breakfast (πρωινό γεύμα) θα είχε αποστείλει στον κύριο Ερντογάν την τεθωρακισμένη λιμουζίνα των 200.000 ευρώ και θα τον είχε στείλει στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ζητώντας του την άμεση αποχώρησή του από την Ελλάδα. Μάλιστα, θα του είχε διασαφηνίσει πως μετά την έξοδό του από τον Ελληνικό εναέριο χώρο, οτιδήποτε τουρκικό ιπτάμενο ή έμπλεο μέσο (πολιτικό ή πολεμικό) θα γνώριζε την "Ελληνική φιλοξενία" πυραύλων που αδημονούν να χρησιμοποιηθούν...
Εάν ο κύριος Παπανδρέου φορούσε παντελόνια αντρικά, με καβάλο, και όχι unisex, θα είχε διασαφηνίσει ήδη στον τούρκο ομόλογό του πως οφείλει μία άμεση συγνώμη προς τον ίδιο και προς τον Ελληνικό λαό. Εάν... λέμε, εάν... Αλλά, έτσι όπως συμπεριφέρεται ο πρωθυπουργός της Ελλάδας (αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκην πως είναι και Έλληνας πρωθυπουργός) αναρωτιόμαστε μήπως σκέφτεται να ρωτήσει τον κύριο Ερντογάν (ο οποίος τιμά την θέση που του έδωσε ο τουρκικός λαός) εάν πρέπει να πληρώσει κάποιο ενοίκιο για το Μέγαρο Μαξίμου...! Κανείς δεν γνωρίζει εάν αύριο υπάρξει τουρκική ανακοίνωση όπου θα αναφέρεται η Ακρόπολη και το Μέγαρο Μαξίμου ως... τουρκικής ιδιοκτησίας (και με το μνημόνιο και την μεταφορά - αγορά χρεών από τρίτους, δεν πρέπει να αποκλείσουμε ούτε αυτή την πιθανότητα).
Τέλος, αποδεχόμενος την οπτική γωνία της κυβέρνησης για την διαχείριση της χώρας, θα έπρεπε να θυμίσω στον κύριο Παπανδρέου, πως αφού βλέπει την διακυβέρνηση ως managment (διαχείριση επιχείρησης), θα πρέπει να εργάζεται και για τα συμφέροντα της επιχείρησης και των ιδιοκτητών της. Ο ίδιος είναι ένας διαχειριστής, που πληρώνεται από τον Ελληνικό λαό για να εργαστεί προς τον συμφέρον του "εργοδότη" του. Αν και ανοίγω πληγές, ο κύριος Παπανδρέου οφείλει να διασαφηνίσει ποιός είναι ο "εργοδότης" του και στη συνέχεια είτε να εργαστεί προς το συμφέρον της χώρας, είτε να αποχωρήσει για να αναλάβει άλλος την "διαχείριση", αφού ο ίδιος είτε δεν μπορεί είτε βρίσκεται στο μέσο αντικρουόμενων συμφερόντων.
Πάντως, για την ιστορία, η είδηση έχει ως εξής:

Τουρκικό εναέριο χώρο χαρακτήρισε για πρώτη φορά επίσημα η Άγκυρα, όπως αποκαλύπτεται σήμερα, την εναέρια περιοχή του Αγαθονησίου! Κατ’αυτό τον τρόπο θεωρεί ότι τα δύο ελληνικά F-16C που έσπευσαν στην περιοχή για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη που έκαναν υπέρπτηση στο Αγαθονήσι( για την οποία σήμερα σε συνέντευξή του ο Τούρκους πρωθυπουργός δηλώνει με κροκοδείλια δάκρυα ότι "Λυπάται που συνέβη") παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο και μάλιστα σε μεγάλο βάθος, όπως υποστηρίζει το τουρκικό ΓΕΕΘΑ! Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι τα ελληνικά μαχητικά εισήλθαν στον τουρκικό εναέριο χώρο κατά 4 ν.μ.! Σε επικοινωνία που είχαμε και με το ΓΕΕΘΑ και με το ΓΕΑ...
αυτό αποκλείστηκε κατηγορηματικά και τέθηκαν στην διάθεση του defencenet.gr όλα τα πειστήρια της πτήσης. Η πραγματικότητα είναι ότι η Άγκυρα θεωρεί την περιοχή του Αγαθονησίου ότι είναι τουρκική.
Γράφουν συγκεκριμένα στην αναφορά τους «(257) 12 Νοεμβρίου 2010 Χερσόνησος Dlek/ Νότια της επαρχίας Αϊδινίου - Δύο F-16 προερχόμενα από τη Νέα Αγχίαλο, εισήλθαν 4 ναυτικά μίλια στον εναέριο χώρο μας, στην περιοχή Χερσόνησος Dilek/ Νότια της επαρχίας Αϊδινίου, όπου παρέμειναν για 2 λεπτά, κάνοντας παραβίαση».
(257 12 Ekim 2010 Dilek Yarımadası / Aydın Güneyi Yunanistan'ın N.Ankhialos meydanından kalkan, anılan ülkeye ait 2XF-16 uçağı, Dilek Yarımadası / Aydın güneyinde, 4 deniz mili içeriye girerek, hava sahamızı 2 dakika süre ile ihlal etmiştir).
(http://www.tsk.tr/HABERLER_ve_OLAYLAR/2_Hava_Ihlalleri/tatbikat_ucuslarinda_yunanistanin_mudahalesi_2010.htm)
Τι σημαίνει αυτό: Εγείρουν πλέον ιδιοκτησιακές απαιτήσεις και για τα νησιά της περιοχής. Γιατί δεν μπορεί να θεωρούν τουρκικό εναέριο χώρο, τον εναέριο χώρο που βρίσκεται επάνω από ελληνικό έδαφος. Από ελληνική πλευράς δεν έχει υπάρχει ούτε «κιχ» για την απίστευτη και αυθαίρετη τουρκική κίνηση. Ούτε από το ΓΕΕΘΑ, ούτε από το λαλίστατο κατά τα άλλα ΥΠ.EΞ.
Στο μεταξύ, όπως γράφουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ, σε νέου τύπου προκλητική τακτική αµφισβήτησης ελληνικών δικαιωµάτων και αρµοδιοτήτων εφήρµοσε δύο φορές την προηγούµενη εβδοµάδα η Αγκυρα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου αξιώνοντας από ελληνικά µαχητικά αεροσκάφη µε επίκληση του ΝΑΤΟ να φύγουν από τον διεθνή εναέριο χώρο όπου πραγµατοποιούσαν αναγνώριση - αναχαίτιση τουρκικών F-16 στο FΙR Αθηνών χωρίς σχέδια, έχοντας νωρίτερα παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο.


Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο