Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Εκμετάλλευση ατόμων που αναζητούν εργασία

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

 

Εχθές δέχτηκα τηλεφώνημα απο μια κυρία για να πάω σε συνέντευξη για θέση εργασίας απο ιστοσελίδα εύρεσης εργασιών η οποία ανέφερε μόνο οτι...
«Αν γνωρίζετε υπολογιστές στείλτε μας το βιογραφικό σας» Τίποτα περισσότερο. Εφόσον η κυρία μου διευκρίνησε οτι δεν πρόκειται για θέση πλασιέ, σήμερα πήγα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για συνέντευξη. Εκεί βλέπω άλλα 100 άτομα να περιμένουν. Άτομα κάθε ηλικίας(από 19 χρονών μέχρι και συνταξιούχοι) κάθε εθνικότητας (αφγανοί, έλληνες, αλβανοί, ουκρανοί κτλ).

Αντί να γίνει προσωπική συνέντευξη μπήκαμε όλοι σε μια αίθουσα ώστε να ενημερωθούμε. Η εταιρία ήταν η Herbal Life. Ο ομιλητής αρχισε να μας παρουσιάζει την ιδανικότερη θέση εργασίας που μπορεί να σου φέρει σταδιακά μέχρι και 14.000 ευρώ το μήνα. Για να γίνει πιο πειστικός υπήρξαν και 10 συνεργάτες του που διαδοχικά μας έλεγαν πόσες εβδομαδιαίες ώρες ασχολούνται και πόσο αμοίβονται. Μας εξήγησαν πως λειτουργούν (εργασία απο το σπίτι, ανάπτυξη δικτύου και αμοιβή μέ ποσοστά όχι μόνο των δικών μας πωλήσεων αλλά και των πωλήσε ων των ατόμων που εντάξαμε εμείς στο δίκτυο) και παρουσιάζοντας τα όλα τόσα εύκολα και ονειρικά μας ζήτησαν να τους δώσουμε το ποσό των 134 ευρώ (!!!) προκειμένου να ενταχθούμε στο δίκτυο τους και να απολαύσουμε τα ωφέλη.

Ως αντάλαγμα θα πέρναμε ένα τσαντάκι με 3 προϊόντα τους, εκπαιδευτικό υλικό και ένα μαγευτικό Σαββατοκύριακο σε ένα λούξ ξενοδοχείο όπου θα μας παρείχαν διαμονή και διατροφή. Επίσης ενημερωθήκαμε οτι το καλοκαίρι εμείς και η οικογένεια μας θα απολαμβάναμε δωρεάν διακοπές στις μπαχάμες. Παρατήρησα ακόμη οτι αρκετοί απο αυ! τούς κατά την διάρκεια του 5λεπτου διαλλείματος προσέγγιζαν τα περισσότερο ευάλωτα άτομα προκειμένου να πάρουν ένα feedback και να προσπαθήσουν να τους πείσουν να δεχθούν αυτή την θέση.

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί και αύριο με άλλα υποψήφια «κορόιδα». Επειδή ένιωσα πολύ άσχημα για την εκμετάλευση όλων όσων ήταν στην αίθουσα, θέλησα να δημοσιεύσω αυτή μου την εμπειρία και να δώσω ένα ερέθισμα στα άτομα που ζητούν εργασία να είναι προσεκτικοί και να μην αφήνουν τον κάθε υποψήφιο εργοδότη να τους πιάνει κορόιδα.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο