Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Στη βόρεια πλευρά του Παρνασσού και σε υψόμετρο βάσης 1750μ, βρίσκονται οι χιονοδρομικές εγκαταστάσεις που διοικούνται από την ΕΤΑ ΑΕ (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης) οι οποίες εκτείνονται σε δύο συγκροτήματα, Κελάρια και Φτερόλακα που συνδέονται μεταξύ τους, οδικώς αλλά και με τελεφερίκ. Στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, υπάρχει ακόμη ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο ο Γεροντόβραχος το οποίο είναι ιδιωτικό και το πρώτο πριν ξεκινήσει η λειτουργία των δύο παραπάνω.
Το
 χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει εγκαταστάσεις που μπορούν να εξυπηρετήσουν 4.500 χιονοδρόμους ημερησίως. Έχει χώρους στάθμευσης, κατάστημα ενοικιάσεων σκι, παιδικό σταθμό, ιατρείο, ενώ διαθέτει επίσης σαλέ όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας, δίπλα στις πίστες και να ατενίσετε την υπέροχη θέα που απλώνεται μπροστά σας. Οι πίστες, από πολύ εύκολες έως και πολύ δύσκολες, καλύπτουν τα γούστα όλων των χιονοδρόμων.To χιονοδρομικό διαθέτει και πίστα διεθνών αγώνων την πασίγνωστη Νο 6, εγκεκριμένη και πιστοποιημένη από τη FIS (Διεθνής Ομοσπονδία σκι).
ΠΙΣΤΕΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ Ο Παρνασσός αποτελείται από πίστες συνολικού μήκους 20 Km που καλύπτουν όλα τα γούστα των χιονοδρόμων. Συνολικά διαθέτει 6 αναβατήρες και 6 συρόμενα (λιφτ) σε Κελάρια και Φτερόλακα ενώ υπάρχουν και άλλα 2 συρόμενα στο χιονοδρομικό του Γεροντόβραχου. Υπάρχουν δύο πιστοποιημένες και εγκεκριμένες πίστες για αγώνες, η Νο 6 στη Φτερόλακα και το απότομο του Βάκχου (3 θέσιο) στα Κελάρια. Στο παρελθόν έχουν γίνει μεγάλοι αγώνες, όπως το Βαλκανικό κύπελλο στα 1985 στη Φτερόλακα αλλά και ευρωπαϊκά τουρνουά στα Κελάρια.
Η μετάβαση από τα Κελάρια στη Φτερόλακα και αντίστροφα για τους σκιέρ γίνεται μέσω του εναέριου 3θέσιου αναβατήρα «Ερμής». Ο παράδεισος των αρχαρίων είναι τα Κελάρια ενώ η Φτερόλακα όπως και ο Γεροντόβραχος απευθύνεται σε πιο απαιτητικούς χιονοδρόμους. Σε γενικές γραμμές, οι πίστες στα Κελάρια είναι πιο τουριστικές σε σχέση με αυτές της Φτερόλακας, αλλά μεγαλύτερου μήκους και περισσότερες σε αριθμό. Αυτό έχει ως συνέπεια, η Φτερόλακα να έχει συνήθως λιγότερο κόσμο από τα Κελάρια και να προσφέρει πιο άνετο σκι.
Τέλος υπάρχουν και πολλές διαδρομές για σκι εκτός πίστας. Η σαχάρα και η περιφερειακή είναι μία από τις πολλές επιλογές σας. Το σκι εκτός πίστας γίνεται με δική σας ευθύνη και φυσικά με πολλή προσοχή εξαιτίας του επικίνδυνου αναγλύφου και των χιονοστιβάδων.
Κανονικά το χιόνι αρχίζει το πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου, οπότε και ανοίγει το κέντρο έως και 30 Απριλίου. Χιονίζει κατά τους μήνες Δεκέμβριο Ιανουάριο και Φεβρουάριο με ΝΔ ή ΒΔ άνεμο, ενώ Μάρτιο και Απρίλιο συνήθως με ΒΑ άνεμο. Πέρα όμως από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη την Ελλάδα, ο Παρνασσός παρουσιάζει ιδιαίτερα φαινόμενα (μικροκλίμα) λόγω της γειτνίασης με τη θάλασσα, έτσι ώστε να χιονίζει μόνο στην περιοχή μας.
Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού είναι το πιο οργανωμένο στην Ελλάδα με αίγλη που φτάνει ως το εξωτερικό και με υψηλή παροχή υπηρεσιών.
Σας περιμένουμε!!!!
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του χιονοδρομικού http://www.parnassos-ski.gr/ »

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ - ΑΡΑΧΩΒΑ

Tα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού συνδέονται με πυκνό δίκτυο δρόμων που αποχιονίζονται συνεχώς, ώστε να εξασφαλίζεται ασφαλής και αδιάλειπτη πρόσβαση στους χιλιάδες σκιέρ και επισκέπτες του.
'Oσοι έρχεσθε από Βόρεια Ελλάδα, φθάνοντας στη Λαμία ακολουθείτε την Εθνική Οδό προς Αθήνα και στο 15ο Km στρίβετε δεξιά, προς Πάτρα, Άμφισσα.Μετά από 27 Km, στρίβετε αριστερά προς το χωριό Γραβιά ακολουθώντας τη διαδρομή Μαριολάτα -Λιλαία - Επτάλοφος (30Κm). Στο 10ο Km μετά τον Επτάλοφο, υπάρχει διασταύρωση προς χιονοδρομικά (10Km) και Αράχωβα.(15Km)
Επίσης υπάρχει και η επιλογή, στο ύψος του Μπράλου (18ο Km) να στρίψετε αριστερά προς Λιβαδειά, ακολουθώντας τη διαδρομή Αμφίκλεια ή Πολύδροσο προς Χιονοδρομικό Φτερόλακα και στη συνέχεια Κελάρια.(4 Km από Φτερόλακα)
Όσοι έρχεσθε από Αθήνα, ακολουθείτε τη διαδρομή Θήβα - Λιβαδειά- Αράχωβα - Παρνασσό ή διαφορετικά, μέσω Κάστρου (από Εθνική) -Λιβαδειά και μετά προς Αράχωβα.
Ερχόμενοι από Δυτική Ελλάδα, ακολουθείτε το δρόμο Ναύπακτος - Ιτέα -Δελφοί - Αράχωβα - Παρνασσός (140Km). Mέσω της ζεύξης Ρίου - Αντιρίου, καταλήγετε στη Ναύπακτο, όσοι έρχεστε από Πελοπόννησο.

Πληροφορίες

Πως θα έρθω;
Τηλ. Χιονοδρομικού: 2234022693-5 και 2234022700

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο